Nyomtatás

Pihenés az óceánparton

Afrika egyik legszebb fehér homokos strandja Diani Beach. A korallzátonyokkal övezett türkiz óceán partján elegáns szállodák, éttermek és hangulatos beach bárok várják a pihenni, kikapcsolódni vágyókat.

A parton egész évben kellemes, napos nyári idő van, nappal 27-32, hajnalban 22-25 fokos hőmérséklettel és magas páratartalommal. A part közelében szinte mindig fúj a szél, ami még kellemesebbé teszi a 28 fok körüli átlaghőmérsékletet. Az óceán vize 27 fokos, sótartalma alacsony.

Az Indiai Óceánon erős az árapály jelenség, akár 3,5 métert is elérheti a 13 óránként érkező dagály víszintje. Apálykor az óceánpart széles sétánnyá változik, a finom hófehér homokon kellemes sétákat lehet tenni, vagy kényelmesen, teveháton felfedezni a part szépségeit.

Apálykor előbukkannak a korallzátonyok, melyek a parttól két kilométerre benyúlnak. Iyenkor akár gyalogosan is be lehet jutni a zátonyok és az óceán találkozásához, ahol a hófehér hullámok megtörnek. A korallzátonynak köszönhetően a homokos parti sávban nyugodt az óceán, szinte alig vannak hullámok.

Változatos vízi programok várják az ide látogatókat: üveg-fenekű hajókkal sétahajózni lehet, egy búvárszemüveggel pedig feltárulhat előttünk a korallzátonyok mesés élővilága. Az egyenletes szél ideális vitorlázáshoz, szörfözéshez és kite-ozáshoz. A mélytengeri horgászatot kedvelők is kipróbálhatják szerencséjüket, a bátrabbak motoros sárkányrepülőről a magasból is megcsodálhatják az óceánpartot.

Nem nagyon akad itt olyan vendég, aki az elutazás előtti napokban ne arról beszélne, hogy még maradni szeretne…