7 NAP GYALOGTÚRA A KILIMANDZSÁRÓN (MARANGU ÚT)

A megfelelő egészségi állapotban lévő, és kalandozni vágyó mászóknak életre szóló élményt nyújt a Kilimandzsáróba vezető gyalogtúránk. A hegycsúcs eléréséhez nincs szükség semmilyen mászási szaktudásra. A hordárok segítenek a felszerelés cipelésében. Tartsuk a fényképezőt, a vizet, és más szükséges dolgokat magunknál.

 

1. NAP: ARUSHA – MARANGU

Arushaból átutazunk Maranguba, egy festői faluba a nagy hegy lábánál. A napot pihenéssel töltjük, hogy a szervezetünk hozzászokjon a tengerszint feletti magassághoz. Éjszakai szállás a Dik Dik Hotelben.

 

2. NAP: MARANGU – MANDARA KUNYHÓ

A Marangu kapuhoz megyünk a reggelit követően. Innen az esőerdőn át jutunk el az első éjszakai menedékhez, a Mandara kunyhóhoz (2700m).

 

3. NAP: MANDARA KUNYHÓ – HOROMBO KUNYHÓ

Ragyogó látvány fogad minket, amikor először megpillantjuk a Kibo hegycsúcsot. Miután átkeltünk az alpesi hegységeken, elérjük a Horombo kunyhót (3720m).

 

4. NAP: HOROMBO KUNYHÓ – KIBO KUNYHÓ

Korán útnak indulunk, folytatjuk a túránkat felfelé, a száraz és rögös hegygerinc felé, mely a Mawenzi és Kibo hegycsúcsai közt terül el. Éjszakai szállás a Kibo kunyhóban (4700m).

 

5. NAP: KIBO KUNYHÓ – HOROMBO KUNYHÓ

Közvetlenül sötétedés után megkezdődik utolsó nekifutásunk a hegycsúcson. A gyalogtúra a Gilmans Pointba (5681m) vezet, ahol megtekinthetjük a legcsodálatosabb napfelkeltét. Mielőtt továbbindulnánk az Uhuru hegycsúcshoz (5895m), felérünk a legfelső méterekre, a világ tetejére. Végül visszatérünk a Horombohoz egy jól megérdemelt pihenésre.

 

6. NAP:HOROMBOKUNYHÓ – MARANGUKAPU

Az ismerős gyalogúton már könnyű a visszaút a Marangu kapuhoz, ahonnan az éjszakai szállásra visznek minket a Kibo Hotelbe.

 

AZ ÁR : €1200 / fő

 

Legfrissebb ajánlataink

Fel