Szafari

A Safari – mely szuahéli nyelven utazást jelent – általában nyitott tetejű kibusszal vagy terepjáróval történő barangolást jelent a végeláthatatlan szavannákon a vadállatok között. Éjszakára ún. lodgeokban vagy campekben szállást biztosítanak, ahol luxus-sátrakban vagy kisebb, természetes anyagból épült bungalókban európai színvonalú – némelyikben luxus szintű – pihenést nyújtanak.

Safarin általában napi 2-3 túra során keresik meg a tapasztalt vezetők az állatokat, de a sok helyen szinte keresni sem kell őket, akár a sátrunk közelében is láthatók. Az ember egy múltszázadi angol vadászregény környezetébe csöppen, ahol a valóságban átélhetjük Széchenyi Zsigmond vagy Joy Adamson regényeinek szépségeit és izgalmait.

Tanúi lehetünk az állatok mindennapi szabad életének, a falka vezetéséért zajló küzdelmeknek, az oroszlánok vadászatainak, a kicsinyeiket óvó és tanító elefántoknak, vagy a folyóparton zsákmányt ejtő krokodiloknak.

A National Geographic vagy az Animal Planet TV csatornák filmjeinek többségét ezeken a helyszíneken filmezték. Mivel ezeken a területeken a vadállatok óirási számban fordulnak elő, nem ritkák a több tízezres csordák sem.

>>  LEGNÉPSZERŰBB SZAFARI PROGRAMJAINK KATALÓGUSA  <<

1. NAP: MOMBASA – TSAVO EAST NEMZETI PARK

Reggel 6-kor a hotelből indulunk a Tsavo East Nemzeti Parkba, ahol a szafarizást követően a lodge-hoz vezető úton megebédelünk, majd a bejelentkezés után délutáni vadlesre megyünk. Felfedezzük Kenya legnagyobb parkját, és megtekintjük a tsavoi vörös elefántot, és számos más vadat. Étkezés és szállás a Voi Safari Lodge-ban vagy a Manyatta Safari Campben vagy az Ashnil Aruba Lodge-ban.

Bővebben: 16 NAPOS KENYAI VADVILÁGI SZAFARI

1. NAP: NAIROBI – MOUNT KENYA

Reggeli után elindulunk Mount Kenyába. Útközben megállunk az egyenlítőnél, majd ebéd után szabadon választható programok közül válogathatunk, így például lehet lovagolni, teniszezni, golfozni, ellátogatni a Mau Mau barlangokhoz, illetve pihenni a kényelmes és csodálatos vidéken. Étkezés és szállás a SERENA MOUNTAIN LODGE-ban.

Bővebben: 10 NAPOS KENYAI SZAFARI PROGRAM

Ez egy egészen különleges szafari azok számára, akik szeretik a bokros tengerpartokat. A vadles lehetőséget nyújt arra, hogy bepillantást nyerjünk a legtöbb és legjobban kedvelt parkokba, melyek a partról elérhetőek. Megtapasztaljuk a vadont, ahogyan azt a természet megalkotta.

Bővebben: 5 NAPOS ÍZELÍTŐ TSAVOBÓL ÉS A KILIMANDZSÁRÓBÓL

1. NAP: NAIROBI – MT.KENYA

A Nairobi Hotelből illetve a reptérről elindulunk a Mt. Kenyai Nemzeti Parkba még ebéd előtt, majd pedig bejelentkezünk a SWEETWATERS SERENA TENTED CAMP LODGE-ba. A délutáni vadles után vacsora és szállás vár minket a táborban.

Bővebben: 10 NAPOS KENYAI FELFEDEZŐ SZAFARI

1. NAP: MOMBASA – MASAI MARA

Kora reggel repülővel indulás a hotelből a Masai Marai Nemzeti Parkba, ahova ebédidőben érkezünk meg. Késő délutánig pihenés következik, majd pedig esti szafarira indulunk, hogy felfedezzük a marai vadvilágot. Étkezés és szállás a FIG TREE CAMPBEN vagy a GOVERNORS CAMPBEN.

Bővebben: 5 NAPOS REPÜLŐS SZAFARI ÉLMÉNY

Fedezze fel a világ legnagyobb nemzeti parkjait, majd vegyen részt egy különleges vadlesen, és ismerje meg az egyedülálló állatvilágot, valamint az afrikai ég alatt elterülő Kilimandzsáró csodálatos látványát. Ezek mind elengedhetetlen részei egy emlékezetes szafarinak.

Bővebben: 4 NAPOS SZAFARI: TSAVO WEST – AMBOSELI – TSAVO EAST

1. NAP: NAIROBI – SAMBURU

8-kor elindulunk Nairobiból észak felé, a mérsékelten száraz Samburu nemzeti parkba. Ebéd után egy délutáni szafarin veszünk részt, ahol olyan állatokkal találkozhatunk, mint a hálós zsiráf, a grévi zebra, a beisa oryx, vagy a kéknyakú szomáliai strucc, mely az országban máshol nem honos. Étkezés és szállás az Uaso Nyiro folyó mentén található fényűző Ashnil Samburu Campben vagy az Elephant Bedroom Campben.

Bővebben: 13 napos kenyai és tanzániai vadszafari

Fényűző utazás, és igazi szafari élmény, mely vegyíti az izgalmas és ragyogó Afrikát a romantikus és kényeztető túraprogrammal, ami körbeviszi a kalandozni vágyókat a világ legnagyobb kalderáján.

Bővebben: 12 napos élmény a két világban

Egy fényűző utazás, és egyben igazi szafari élmény, mely vegyíti az izgalmas és ragyogó Afrikát a romantikus és kényeztető túraprogrammal, ami körbeviszi a kalandozni vágyókat a világ legnagyobb kalderáján.

Bővebben: 10 napos kenyai és tanzániai szafari élmény

1. NAP: MOMBASA – TSAVO EAST NEMZETI PARK         

Korán reggel a Tsavo East Nemzeti Parkba indulunk, majd az ebédet a lodge-ban fogyasztjuk el. A délutáni vadlesen lehetőségünk nyílik felfedezni Kenya egyik legnagyobb parkját, ahol találkozhatunk vörös elefánttal, és más különböző vadállatokkal. Vacsora és szállás a Voi Safari Lodge-ban vagy a Manyatta Safari Campben vagy az Ashnil Aruba Lodge-ban.

Bővebben: 8 napos kenyai és tanzániai vadles

Ez az új csomag bemutatja a csodálatos Észak-Tanzánia legszebb látnivalóit. A szafari körbeviszi a látogatót a Nagy-hasadékvölgy tava mentén a világhírű kráter kalderáihoz, majd pedig egy pihentető vadlest biztosít az elragadó tanzániai vadvilágban.

Bővebben: 6 napos tanzániai felfedező túra

A jégmászás a világ egyik legizgalmasabb erőt próbáló sportja. Minden idők egyik legnagyobb jégmászó helyét Mount Kenyában találjuk. Afrika második legmagasabb hegycsúcsának megmászása páratlan élményt nyújt az arra vállalkozóknak.

Bővebben: 5 NAPOS MOUNT KENYA JÉGMÁSZÁS (SIRIMON ÚT)

Ez a túra ideális azok számára, akik szeretnének részt venni egy igazi kenyai kalandon, mely a leghíresebb látnivalókat tartalmazza. Utunk során megtekinthetjük Kenya csodálatos múzeumait, jellegzetes tájait, és egyedi vadvilágát.

Bővebben: 14 napos kenyai felfedező kaland

1. NAP: ÉRKEZÉS NAIROBIBA

A repülőtéren találkozunk a szafari idegenvezetőnkkel, majd egyenesen a szállásra megyünk, azaz a Fairview Hotelbe vagy a Panafric Hotelbe.

Bővebben: 13 napos vadvilági kenyai szafari

Ezt a szafarit kifejezetten szülők és nagyszülők illetve kisgyermekek számára állítottuk össze. A különleges csoportos idegenvezetésért egy szakképzett kenyai természetkutató a felelős, aki az egész út során elkíséri a családot. A gyerekeket szórakoztató programokkal, és izgalmas tényekkel várjuk. Hozza el családját életük kalandjára, és legyen részese a mi családunknak, és Afrikának.

Bővebben: 10 napos családi kaland

1. NAP: NAIROBI – AMBOSELI

Elindulunk Nairobiból a híres Amboseli Nemzeti Parkba, ahova ebédre érkezünk meg. A délutáni vadlesen rengeteg különféle nagyvaddal találkozhat a látogató. A lodge a Kilimandzsáróra néz; vacsora és szállás a Sentrim Safari Campben vagy az Oltukai Lodge-ban vagy az Amboseli Serena Lodge-ban.

Bővebben: 9 napos varázslatos kenyai szafari

Ezen a vadfelfedező kalandon az utazó megfigyelheti az afrikai vadállományt, még a tengerparti nyaralás előtt. Lehetőségünk nyílik meglátogatni Kenya legjobb nemzeti parkjait is az egyes régiókban.

Bővebben: 9 napos Jambo Kenya Szafari

1. nap: NAIROBI – AMBOSELI

A Wilson repülőtérről 8:55-kor érkezés Amboselibe, ahonnan autóval megyünk a lodge-ba, miközben megcsodáljuk a helyi vadállományt. Délelőtt elfoglaljuk a szállást, majd az ebéd elfogyasztása után részt veszünk egy délutáni vadlesen. Étkezések és szállás a lodge-ban, a Sentrim Amboseli Campben vagy az Oltukai Lodge-ban.

Bővebben: 7 napos szárnyalás a vadon felett

Élje át a változatos kenyai vadlesek élményét a legendás Masai Mara Nemzeti Parkban, a fényűző északi Samburun, valamint a Nagy-hasadékvölgy tavainál, és Mount Kenya térségében.

Bővebben: 7 napos kenyai Mosoly Szafari

Ez az utazás ideális azok számára, akik szeretnék megnézni a „Nagy Ötös”-t, a túrán ugyanis garantáltan közelebbről is megismerkedhetünk az oroszlánokkal, bivalyokkal, elefántokkal, leopárdokkal, és orrszarvúkkal egészen különböző ökoszisztémáikban.

Bővebben: 7 napos túra, átszelve az Egyenlítőt

A Nagy-hasadékvölgy és a Marai szafari után ellátogatunk Nairobiba, és a világhírű Masai Mara/Nakuru-tó nemzeti parkot, mely Kenya legismertebb vadrezervátuma.

Bővebben: 4 nap Maasai Mara-n, és a Nakuru-tónál

1. NAP: ARUSHA – MANYARA-TÓ

Reggeli után autóval indulás a Manyara-tóhoz. Ebéd után egy nagyszerű, szervezett vadlesen vehetünk részt a hatalmas tó partján, ami több mint 350 madárfajnak ad otthont. A vadles után a mahagóni erdőhöz, és a füves-bokros mocsárhoz vezet az utunk. Megkeressük a híres fára mászó oroszlánokat. Étkezés és szállás a Lake Manyara Hotelben.

Bővebben: 6 napos Tanzániai Safari

Kenyában találhatók a világ leghíresebb vadrezervátumai, több, mint 30 nemzeti parkban őrzik a a természet eredeti szépségét és a vadon élő állatok nyugalmát. A nemzeti parkok többsége turisták számára is látogatható, a Safarin résztvevők minden bizonnyal életük egyik legnagyobb élményére készülhetnek. A lélegzetelállítóan szép tájakon a vadon élő állatok szinte karnyújtásnyi távolságból megfigyelhetők.

Bővebben: 1-4 napos szafari ajánlataink

A speciálisan szafarihoz átalakított Toyota Landcruiser terepjárókban 2-5 felnőtt és 1-2 gyerek utazhat kényelmesen, nagyobb létszám esetén több autó megy együtt konvojban. Az autó teteje nyitható, ahonnan állva lehet fotózni és csodálni a vadon élő állatokat. A szafari privát, tehát nem kell más turistákkal együtt utazni.

Bővebben: Private Jeep Safari

Masai Mara a kenyai nemzeti parkok királya, itt forgatták a Távol Afrikától c. film sok jelenetét és a National Geographic természetfilmjeit. A 600 kilométeres repülőút már önmagában is fantasztikus élmény, az alacsony repülési magasságból megcsodálhatjuk a levegőből is Kenya gyönyörű szavannáit és hegyeit – köztük az örök hóval fedett Kilimanjaro-t is.

Bővebben: Masai Mara Air Safari

Legfrissebb ajánlataink

Fel