Vízi programok

Egy napos kirándulás Wasini szigetére, mely betekintést nyújt Kenya vízi élővilágába is, és mindezek mellett kellemes hangulatot áraszt magából a sziget is.

Nyitólap » Programok » Vízi programok

Egy napos kirándulás Wasini szigetére

Diani Beach-től kétórányi autóútra van, majd félórányi hajókázással  érhető el. Kellemes, könnyed kirándulás mely betekintést nyújt Kenya vízi élővilágába is,  és mindezek mellett kellemes hangulatot áraszt magából a sziget is.

program:  a szállodából 07:15  indulás  autóval  Wasini Island mentén Mombasa – Lunga Lunga autóúton át ( a távolság 100 km), érkezés 08:30 körül. A megérkezést követően behajózás az arab dhow-ba, majd vitorlabontást követően delfinek delfineket próbálnak keresni a hajósok. Ezt követően búvárkodni és fürödni lehet a nyílt óceánban, a Kisite nemzeti parkban.

A Kisite óceáni nemzeti park a második leghíresebb tengeri park a világon,  területe a 30 négyzetkilométer. A tengeri állatok sora végtelen s ha szerencsénk van akkor tengeri teknőssel is találkozhatunk  Minden bizonnyal felejthetetlen élményt kínál  a pipával történő búvárkodás során a zátony színes és a  halakban bővelkedő élővilága.

Ebéd a hajó belsejében, amelyen elsősorban tengeri és szuahéli ételeket kínálnak. Ebéd után, vitorlabontást követően a part mentén mangrove erdőket elhagyva érjük el Wasini szigetét, ahol, ha kíváncsiak vagyunk, rá akkor belekóstolhatunk a szuahéli nép és az arabok történelmébe. (A 10. században, az arab rabszolga-kereskedők éltek itt és vették nőül a helyi lányokat.  A Bantusnak nevezett  a tengerparton telepedtek le éltük keveredett a szuahéli emberekével.  Ezt követően 17. században is sok afrikai telepedett le s életük teljes egészében egybeolvadt a szuahéli népekkel)

Érkezés a partra 16.00-kor majd ezt követően indulás a szállodába ahol 18,00 körül fejeződik be a program.

Az élet bölcsője, ahol a kalandok kezdődnek!

Weather Icon
pesapal fizetési lehetőség

Rólunk írták

Rólunk írták: Egy Magyar, aki ottragadt Kenyában

Segíthetünk?

Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

4 + 10 =

Kövessen minket!

Kenyai Magyarok a Facebookon!

Címünk

Diani Beach Road, Diani Beach
Kenya 80401-5572
Kenya

Hívjon minket!

+254 717 555 166
(Viber, WhatsApp is egyben)

+36 21 252 5065

•  •  •  •  •

Küldjön üzenetet

info@jamborafikitravel.com
Kapcsolatfelvétel