Mombasa

Mombasa egy óvárosa egy szigeten fekszik, területét tekintve a Kenya második legnagyobb városa Nairobi után.

Nyitólap » Programok » Mombasa

Mombasa egy óvárosa egy szigeten fekszik, területét tekintve a Kenya második legnagyobb városa Nairobi után. A szárazfölddel északi irányban híd, déli irányban komp köti össze, utóbbi gyalogosokat és járműveket is szállít. Kikötője a legnagyobb és legforgalmasabb Kelet- és Közép-Afrikában.

Mombasai látnivalók (a teljesség igénye nélkül):

Elefánt agyarak, amelyek Moi Avenue mentén épültek 1952-ben. György király építette a brit gyarmati időszak alatt, Elizabet angol királynő tiszteletére.

Akamba az egyik legnagyobb kézműves üzem, ahol fából készítenek dísztárgyakat. A fair trade alapon működő üzemben a látogatókat beavatják a faművesek életébe, és fix árakon válogathatnak a szebbnél szebb tárgyak között.

Indiai templom, ahol megismerhetik a hinduizmus és Lord Swaminarayan és Lord Rama nevével is. (Lord Swaminarayan alakított ki jó kapcsolatot a brit birodalmi kormánnyal és az azt kővető követői nem csak a hindu felekezettel, hanem az iszlám és a zoroasztrizmus képviselőivel is)

A Jézus Erőd (Fort Jesus) 1593-ban épült és a portugál építészet Goa stílusát fémjelzi. Később (1947) a kormány a brit gyarmati időszak  alatt börtönnek alakította át. Jézus erőd nevezték, mert a portugálok keresztények voltak, és  Jézus lobogó alatt hajóztak . Innen látták el a város védelmét, és földrajzi elhelyezkedése miatt innen ellenőrizték  Mombasai kikötőjét is.

Az utazó felfedezheti Mombasa óvárosát is, ahol sétálhat a szűk utcákon és ellátogathat  a régi kikötőbe, ahol régi arab hajók maradványait láthatja, és az egyik legrégebbi mahindry-mecset közelében található a régi kikötőt is felfedezheti. Folytathatjuk sétánkat a piacon, ahol megismerkedhetünk a egzotikus fűszerekkel, zöldségekkel és gyümölcsökkel, a különböző kereskedők érdekes vételi és eladási stílusával. Ebédelhetünk  Mombasa város közepén a patinás múlttal bíró, az Indiai-óceán északi partján épült, Tamarind éteremben is.

Ebéd után kellemes idő töltés lehet a Haller parkban tett kirándulás, ahol zsiráfokat lehet etetni, és szemtanúi lehetünk a krokodilok és vízilovak etetésének is. Ez a privát szentély Dr. Haller tulajdonában és kezelésében van. Sétánk során  a Casuarinas bambusznád és eukaliptusz fákat is láthatunk  Az állatok ártalmatlanok és  paradicsomi hangulatban élnek, mert van elég élelem és víz számukra. Ez a park ad otthont bivalyoknak, tehénantilopnak antilopoknak, zsiráfoknak, Oryx, kígyóknak, krokodiloknak, vízilovaknak, teknősbékáknak és a különböző madár fajoknak is.

Az élet bölcsője, ahol a kalandok kezdődnek!

Weather Icon
pesapal fizetési lehetőség

Rólunk írták

Rólunk írták: Egy Magyar, aki ottragadt Kenyában

Segíthetünk?

Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

14 + 6 =

Kövessen minket!

Kenyai Magyarok a Facebookon!

Címünk

Diani Beach Road, Diani Beach
Kenya 80401-5572
Kenya

Hívjon minket!

+254 717 555 166
(Viber, WhatsApp is egyben)

+36 21 252 5065

•  •  •  •  •

Küldjön üzenetet

info@jamborafikitravel.com
Kapcsolatfelvétel