13 NAPOS KENYAI ÉS TANZÁNIAI VADSZAFARI

A Safari – mely szuahéli nyelven utazást jelent – általában nyitott tetejű kibusszal vagy terepjáróval történő barangolást jelent a végeláthatatlan szavannákon a vadállatok között.

Nyitólap » SZAFARI » 13 NAPOS KENYAI ÉS TANZÁNIAI VADSZAFARI

 

1. NAP: NAIROBI – SAMBURU

8-kor elindulunk Nairobiból észak felé, a mérsékelten száraz Samburu nemzeti parkba. Ebéd után egy délutáni szafarin veszünk részt, ahol olyan állatokkal találkozhatunk, mint a hálós zsiráf, a grévi zebra, a beisa oryx, vagy a kéknyakú szomáliai strucc, mely az országban máshol nem honos. Étkezés és szállás az Uaso Nyiro folyó mentén található fényűző Ashnil Samburu Campben vagy az Elephant Bedroom Campben.

 

2. NAP: SAMBURU

Felfedezzük a lenyűgöző rezervátumot. A kora reggeli és a délutáni szafarik lehetőséget nyújtanak arra, hogy beutazzuk a világ legszebb és legizgalmasabb helyeit. Étkezés és szállás az Ashnil Samburu Campben vagy az Elephant Bedroom Campben.

 

3. NAP: SAMBURU – MOUNT KENYA (SWEETWATERS)

Reggeli után útnak indulunk a sweetwatersi sátortáborba, ahol a szállásunkról csodálatos kilátás nyílik az itatóra és a háttérben meghúzódó Mount Kenyára. A délutáni vadles során találkozhatunk hálós zsiráffal, bivallyal, oryx-szel, elefánttal és különböző növényevőkkel. A menedék a zsúfolt vadasparkoktól távol találhatjuk meg. (Az ide látogatók részt vehetnek egy éjszakai szafarin is). Moranit, a szelíd árva orrszarvút és a csimpánzokat csak az idegenvezetőnk segítségével látogassuk meg. Vacsora és szállás a SWEETWATERS TENTED CAMPBEN.

 

4. NAP: MOUNT KENYA – NAKURU-TÓ

Reggeli után elindulunk a csodálatos Nakuru-tavi nemzeti parkba, ahol a milliónyi flamingó látványa rózsaszínre festi a tópartot. Ebédre érkezünk meg a lodge-ba. A parkban megrendezett esti vadles során megtekintjük Kenya első orrszarvú menedékét, mely a ritka fekete orrszarvú otthona. Étkezés és szállás a Mbweha Luxury Campben vagy a Sarova Lionhills Lodge-ban.

 

5. NAP: NAKURU-TÓ – MASAI MARA

A reggelit követően elindulunk a Masai Mara nemzeti parkba – az óriási vándorcsordák földjére. Ebédidőben érkezünk meg, majd a délutánt Mara felfedezésével töltjük. Étkezés és szállás a Tipilikwani Luxury Campben vagy a Sarova Mara Campben.

 

6. NAP: MASAI MARA

Kora reggel és este vadlesre megyünk. A lélegzetelállító kilátások hazájában élvezzük a lankákon csapatokba verődött növényevők és ragadozók látványát: bivalyok, fekete orrszarvúk, vízilovak, leopárdok, gepárdok, oroszlánok, közönséges zebrák, kongonik, fehér szakállú gnúk, varacskos disznók, és gazellák élnek itt. Étkezés és szállás a Tipilikwani Luxury Campben vagy a Sarova Mara Campben vagy a Mara Sopa Lodge-ban.

 

7. NAP: MASAI MARA – NAIVASHA-TÓ

Reggeli után elindulunk a Naivasha-tóhoz. Az ebédet követően az estét csónakázással töltjük, ahol ellátogatunk a félhold szigetre és élvezzük a csodálatos látványt és a rengeteg különféle madárfaj jelenlétét. Ebéd, vacsora és szállás a Lake Naivasha Sopa Lodge-ban.

 

8. NAP: NAIVASHA-TÓ – AMBOSELI

Ebédre Nairobiba utazunk, majd a kenyai/tanzániai határon (namanga) át Amboseli felé vesszük az irányt. Késő délután érkezünk meg, melyet egy esti vadles követ. Vacsora és szállás a Sentrim Safari Campben vagy az Oltukai Lodge-ban vagy az Amboseli Serena Lodge-ban.

 

9. NAP: AMBOSELI – ARUSHA – TARANGIRE

Az ízletes reggeli után a híres történelmi helyre, a világhírű Taragngire hegyi nemzeti parkba vesszük az irányt. Ebédidőben érkezünk meg. A délután folyamán Afrika hangjaitól elvarázsolva közvetlen közelből ismerkedhetünk meg a térség vadvilágával. Étkezés és szállás a TARANGIRE TREE HOTELBEN.

 

10. NAP: TARANGIRE – NGORONGORO KRÁTER

Reggeli után vadlesre indulunk a híres Ngorongoro kráterhez. Útközben átkelünk az Olduvai-szurdokon, vagy más néven „Az emberiség bölcsőjén”, ahol Richard Leakey talált rá a legrégebbi emberi maradványokra. Vacsorára visszatérünk a szálláshelyre, a Ngorongoro Serena lodge-ba vagy a Ngorongoro Wildlife Lodge-ba.

 

11. NAP: NGORONGORO KRÁTER

A reggeli elfogyasztása után az egész napot a kráternél töltjük. A nap során részt vehetünk egy rusztikus piknik ebéden a rezervátumban. Vacsorára visszatérünk a szálláshelyre, a Ngorongoro Serena lodge-ba vagy a Ngorongoro Wildlife Lodge-ba.

 

12. NAP: NGORONGORO KRÁTER – MANYARA-TÓ

Reggeli után a Manyara-tavi nemzeti parkba megyünk. Kényelmes szobák és fenséges ebéd vár minket. A mahagóni erdő és a füves-bokros mocsár több, mint 400 madárfaj otthona. Vacsora és szállás a Lake Manyara Serenában vagy a Lake Manyara Hotelben.

 

13. NAP: MANYARA-TÓ – ARUSHA – NAIROBI

Reggeli után visszatérünk Arushába, ahol a SERENA MOUNTAIN VILLAGE-ben már ebéddel várnak minket. Ezt követően visszatérünk Nairobiba a namanga határon át.

 

 

AZ ÁR TARTALMAZZA:

  • A szállást teljes ellátással, svédasztallal, vagy büféreggelivel a választott csomagtól függően.
  • Az utaztatást, beleértve a választott csomagnak megfelelő vadlest és a kirándulásokat is.
  • A parkbelépőket és az illetéket a választott csomagtól függően.
  • A hotel szervizdíjait, és a hivatali adókat.
  • Az ár az egy szobában megszálló személyek számától függ.
  • A menetrendszerinti repülőjegyek árát a választott csomagtól függően.
  • Az ügyeletes orvos készenléti díját szükség esetén.

 

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:

  • A borravalókat, a mosodahasználatot és más személyes igény kielégítésére alkalmas tételt, valamint a kommunikációs költségeket (úgy, mint telefonhívás).
  • A hotel/lodge egyéb költségeit.
  • A sofőrök, idegenvezetők, valamint a személyzet tagjainak szánt borravalót.

Az élet bölcsője, ahol a kalandok kezdődnek!

Weather Icon
pesapal fizetési lehetőség

Rólunk írták

Rólunk írták: Egy Magyar, aki ottragadt Kenyában

Segíthetünk?

Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

15 + 3 =

Kövessen minket!

Kenyai Magyarok a Facebookon!

Címünk

Diani Beach Road, Diani Beach
Kenya 80401-5572
Kenya

Hívjon minket!

+254 717 555 166
(Viber, WhatsApp is egyben)

+36 21 252 5065

•  •  •  •  •

Küldjön üzenetet

info@jamborafikitravel.com
Kapcsolatfelvétel