13 NAPOS VADVILÁGI KENYAI SZAFARI

A Safari – mely szuahéli nyelven utazást jelent – általában nyitott tetejű kibusszal vagy terepjáróval történő barangolást jelent a végeláthatatlan szavannákon a vadállatok között.

Nyitólap » SZAFARI » 13 NAPOS VADVILÁGI KENYAI SZAFARI

 

1. NAP: ÉRKEZÉS NAIROBIBA

A repülőtéren találkozunk a szafari idegenvezetőnkkel, majd egyenesen a szállásra megyünk, azaz a Fairview Hotelbe vagy a Panafric Hotelbe.

 

2. NAP: NAIROBI – SAMBURU

Kávé- és teaültetvényeken át indulunk el Kenya közepe felé, ahol északi irányban átszeljük az Egyenlítőt, majd ebédre érkezünk meg a Samburu Nemzeti Parkba. Az estét szafarizással töltjük, és olyan ritka állatfajokkal találkozunk, melyek más parkokban nem megtalálhatók. Vacsorára visszatérünk a szállásra. Étkezés és szállás az Ashnil Samburu Campben vagy az Elephant Bedroom Campben.

 

3. NAP: SAMBURU

Felfedezzük a lenyűgöző rezervátumot. A kora reggeli és a délutáni szafarik lehetőséget nyújtanak arra, hogy beutazzuk a világ legszebb és legizgalmasabb helyeit. Étkezés és szállás az Ashnil Samburu Campben vagy az Elephant Bedroom Campben.

 

4. NAP: SAMBURU – MOUNT KENYA

Reggeli után észak felé vesszük az irányt, a Mount Kenya régióba. Utunk során megállunk az Egyenlítőnél, és részt veszünk a kivételes bemutatón. Ebédre érkezünk meg, melyet követően szafarizni indulunk. Vacsora és szállás a SWEETWATERS TENTED CAMPBEN.

 

5. NAP: ABERDARES – NAKURU-TÓ

A reggelit követőn északi irányba indulunk el, majd keresztezve a Thomson vízesést a Nakuru-tavi Nemzeti Parkban fogyasztjuk el az ebédünket. A nap további részét szafarizással töltjük. Találkozhatunk számos madárfajjal, és ritka állatokkal, melyek itt lelnek menedékre. Étkezés és szállás a Mbweha Luxury Campben vagy a Sarova Lionhills Lodge-ban.

 

6. NAP: NAKURU-TÓ – MASAI MARA

A kora reggeli szafarit követően megreggelizünk, majd pedig Masai Marára utazunk, és ott fogyasztjuk el a fenséges ebédünket. Két éjszakát ebben a kenyai jewel parkban töltünk a változatos növény és állatvilág társaságában. Extra programjaink közt szerepel egy Masai falu megtekintése, a léghajós, a gyalogos, illetve az éjszakai szafari, ahol ez kivitelezhető.Étkezés és szállás a Tipilikwani Luxury Campben vagy a Sarova Mara Campben.

 

7. NAP: MASAI MARA

Az egész napot Masai Marán töltjük, ami talán egyike a legismertebb kenyai nemzeti parkoknak. A híres tanzániai Szerengeti határolja. Itt szinte az összes vadállatot megtalálhatja a látogató. A természet egyik legcsodálatosabb eseményén minden évben milliónyi vándorló állatfajjal találkozhatunk, köztük gnúval, vagy akár legelőket és vizet kutató zebrákkal. Étkezés és szállás a Tipilikwani Luxury Campben vagy a Sarova Mara Campben.

 

8. NAP: MASAI MARA – NAIVASHA-TÓ

Reggeli után elindulunk a Naivasha-tóhoz. Az ebédet követően az estét csónakázással töltjük, ahol ellátogatunk a félhold szigetre és élvezzük a csodálatos látványt és a rengeteg különféle madárfaj jelenlétét. Ebéd, vacsora és szállás a Lake Naivasha Sopa Lodge-banvagy a Lake Naivasha Country Clubban.

 

9. NAP: NAIVASHA-TÓ – AMBOSELI

Az ízletes reggelit követően délre utazunk. Először Nairobiba, majd pedig az Amboseli Nemzeti Parkba látogatunk el, ahol újra megcsodálhatjuk Afrika legmagasabb hegycsúcsát, a Kilimandzsárót. Amboseli több mint 56 emlős állatfajnak és 420 különböző madárfajnak ad otthont. A lápos terület a parkba vonzza az állatokat. Vacsora és szállás a Sentrim Safari Campben vagy az Oltukai Lodge-banvagy az Amboseli Serena Lodge-ban.

 

10. NAP: AMBOSELI

Korai szafarira indulunk reggeli előtt, majd többféle program közül is választhatunk: további vadlesre indulhatunk, ellátogathatunk egy maszáj faluba, sétálhatunk a természetben, vagy pedig pihenhetünk a hotelben. Vacsora és szállás a Sentrim Safari Campben vagy az Oltukai Lodge-banvagy az Amboseli Serena Lodge-ban.

 

11. NAP: AMBOSELI – TSAVO WEST

A kora reggeli szafarit követően megreggelizünk, majd pedig Tsavo West felé utazunk a Shetani lávafolyamon keresztül. Három szafari, étkezések, és szállás a Ngulia Safari Lodge-banvagy a Severin Safari Campben vagy a Kilaguni Serena Lodge-ban.

 

12. NAP: TSAVO WEST – TSAVO EAST

Egész délelőtt a Tsavo East Nemzeti Parkban fogunk szafarizni. Megnézzük a tsavoi elefántokat, antilopokat, oroszlánokat, gepárdokat, bivalyokat és a különféle madárfajokat. Étkezés és szállás a Voi Safari Lodge-banvagy a Manyatta Safari Campben vagy az Ashnil Aruba Lodge-ban.

 

13. NAP: TSAVO EAST – NAIROBI

Kora reggel szafarizni indulunk, majd az ínycsiklandó reggelit követően egy újabb kalandra indulunk. Ebéd után visszatérünk Nairobiba, ahonnan tovább mehetünk a hotelbe.

 

 

AZ ÁR TARTALMAZZA:

 • A szállást teljes ellátással, svédasztallal, vagy büféreggelivel a választott csomagtól függően.
 • Az utaztatást, beleértve a választott csomagnak megfelelő vadlest és a kirándulásokat is.
 • A parkbelépőket és az illetéket a választott csomagtól függően.
 • A hotel szervizdíjait, és a hivatali adókat.
 • Hűtött ásványvizet a szafari során.
 • A többnyelvű sofőr és idegenvezető szolgálatainak díját.
         1. Az ár az egy szobában megszálló személyek számától függ.
         2. A menetrendszerinti repülőjegyek árát a választott csomagtól függően.
 • Az ügyeletes orvos készenléti díját szükség esetén.

 

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:

 • A borravalókat, a mosodahasználatot és más személyes igény kielégítésére alkalmas tételt, valamint a kommunikációs költségeket (úgy, mint telefonhívás).
 • A hotel/lodge egyéb költségeit.
 • A sofőrök, idegenvezetők, valamint a személyzet tagjainak szánt borravalót.
 • A nemzetközi repülőjegyek árát, illetve a vízumokat.

Az élet bölcsője, ahol a kalandok kezdődnek!

Weather Icon
pesapal fizetési lehetőség

Rólunk írták

Rólunk írták: Egy Magyar, aki ottragadt Kenyában

Segíthetünk?

Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

3 + 8 =

Kövessen minket!

Kenyai Magyarok a Facebookon!

Címünk

Diani Beach Road, Diani Beach
Kenya 80401-5572
Kenya

Hívjon minket!

+254 717 555 166
(Viber, WhatsApp is egyben)

+36 21 252 5065

•  •  •  •  •

Küldjön üzenetet

info@jamborafikitravel.com
Kapcsolatfelvétel