14 NAPOS KENYAI FELFEDEZŐ KALAND

A Safari – mely szuahéli nyelven utazást jelent – általában nyitott tetejű kibusszal vagy terepjáróval történő barangolást jelent a végeláthatatlan szavannákon a vadállatok között.

Nyitólap » SZAFARI » 14 NAPOS KENYAI FELFEDEZŐ KALAND

 

Ez a túra ideális azok számára, akik szeretnének részt venni egy igazi kenyai kalandon, mely a leghíresebb látnivalókat tartalmazza. Utunk során megtekinthetjük Kenya csodálatos múzeumait, jellegzetes tájait, és egyedi vadvilágát.

 

1. NAP: NAIROBI – MASAI MARA

Megérkezünk Nairobiba, ahonnan rögtön tovább is indulunk a Masai Mara vadrezervátumba. A piknik ebédet útközben fogyasztjuk el. Érkezésünkkor elfoglaljuk a szállást, majd egy rövid pihenőt követően vadlesre indulunk. Láthatunk fekete sörényű oroszlánt, elefántot, gepárdot, bivalyt, és más állatfajokat is. Vacsorára visszatérünk a szállásra, azaz a Tipilikwani Luxury Campbe vagy a Sarova Mara Campbe.

 

2. NAP: MASAI MARA

Az egész napot Masai Marán töltjük, ahol szafarizhatunk, sétálhatunk a természetben, meglátogathatunk egy maszáj falut, vagy részt vehetünk egy ballon szafarin. Vacsora és szállás a Tipilikwani Luxury Campben vagy a Sarova Mara Campben.

 

3. NAP: MASAI MARA – NAIVASHA-TÓ

Reggeli után elindulunk a Naivasha-tóhoz. Az ebédet követően ellátogatunk a Hell’s Gate Nemzeti Parkba, valamint a geotermikus erőműhöz. Vacsora és szállás a Lake Naivasha Sopa Lodge-banvagy a Lake Naivasha Country Clubban.

 

4. NAP: NAIVASHA-TÓ – NAKURU-TÓ

Reggeli után elindulunk a Nakuru-tóhoz, mely több milliónyi flamingó, fehér orrszarvú és közel 350 különböző madárfaj otthona. Ez egy igazi Madártani Paradicsom. Vacsora és szállás a Mbweha Luxury Campben vagy a Sarova Lionhills Lodgeban.

 

5. NAP: NAKURU-TÓ – BOGORIA-TÓ/BARINGO

A reggelit követően, a Baringo-tóhoz megyünk, ahol található egy meleg vizű forrás, és több gyógyvizű forrás is. Ebéd után egy hajókiránduláson veszünk részt a Baringo-tavon, ahol számos madárfajjal találkozhatunk, és néhány ókori barlangot is megnézhetünk. Vacsora és szállás a Lake Baringo Clubban.

 

6. NAP: BARINGO-TÓ/BOGORIA – SAMBURU

Reggeli után elindulunk Samburuba, útba ejtve a Thomson-vízesést. Késő délután érjük el az úti célunkat, ahol elfogyasztjuk az ebédet. Vacsora és szállás az Ashnil Samburu Campben vagy az Elephant Bedroom Campben.

 

7. NAP: SAMBURU

A kora reggeli szafarit követően megreggelizünk, majd újabb szafarira indulunk, ahol megtekinthetjük Észak-Kenya ritka állatfajait, így a gerenukot, a leopárdot, a basa olyx-ot és a szomáliai struccot. Ebédre visszamegyünk a szállásra, ahonnan egy esti vadlesre megyünk csónakkal. Étkezés és szállás az Ashnil Samburu Campben vagy az Elephant Bedroom Campben.

 

8. NAP: SAMBURU – SWEETWATERS

Reggeli után Samburuból a mount kenyai Sweetwatersbe megyünk. Az itt elfogyasztott ebédet követően ellátogatunk a Mau Mau barlanghoz, ahol a kenyai szabadságharcosok bujdokoltak a brit katonaság elől a függetlenségükért folyó harcok során. A sweetwatersi szentély környezetében tartunk egy kisebb vadlest, majd vacsora és szállás vár minket a Sweetwater’s Tented Campben.

 

9. NAP: MOUNT KENYA – ABERDARES

A reggeli elfogyasztása után dél felé indulunk. Utunk során megtekintjük Kelet- és Közép-Afrika legnagyobb szabadtéri piacát (karatina). Az ebédet az Outspan Hotelben fogyasztjuk el, majd ezt követően elvisznek minket az erdőbe, ahol egy fákra épített hotelben töltjük az éjszakát. A lodge-ból tökéletes kilátás nyílik az Aberdares hegyekre, ahol rengeteg vadállatot láthatunk, amint a sónyalóhoz, illetve az itatóhoz vándorolnak. Vacsora és szállás a Treetops Lodge-ban.

 

10. NAP: ABERDARES – AMBOSELI

Az ebédet Nairobiban fogyasztjuk el, a Carnivore Étteremben. Ezt követően folytatjuk utunkat Amboselibe, a kenyai/tanzániai határt átlépve (namanga), ahova késő délután érkezünk meg. Az esti szafari után elfoglaljuk a szállást, vagyis aSentrim Safari Campet, az Oltukai Lodge-otvagy az Amboseli Serena Lodge-ot.

 

11. NAP: AMBOSELI

Reggeli előtt egy korai vadlesre indulunk, melyet követően a nap további részét is szafarizással töltjük. Lehetőségünk van ellátogatni egy maszáj faluba, sétálni egyet a természetben, vagy csak pihenni a hotelben. Étkezés és szállás aSentrim Safari Campben, az Oltukai Lodge-banvagy az Amboseli Serena Lodge-ban.

 

12. NAP: AMBOSELI – TSAVO WEST

A reggelit követően a Tsavo West Nemzeti Parkba megyünk a Chyulu hegyeken keresztül. Ebédidőben megérkezünk. A délutáni vadlest követően ellátogatunk Mzima Springsre (Mombasa ivóvizének forrásához), majd vacsorára visszatérünk a szállásra, azaz a Ngulia Safari Lodge-bavagy a Severin Safari Campbe vagy a Kilaguni Serena Lodge-ba.

 

13. NAP: TSAVO WEST – TSAVO EAST

Reggeli után elutazunk Tsavo Eastre, ami vörös elefántjairól és emberevő oroszlánjairól volt híres (az 1890-es Kenya-Uganda vasútvonal építése idején). Érkezéskor megebédelünk. Vacsora és szállás a Voi Safari Lodge-banvagy a Manyatta Safari Campben vagy az Ashnil Aruba Lodge-ban.

 

14. NAP: TSAVO EAST – NAIROBI/MOMBASA

Reggeli után elindulunk az utolsó szafarira, majd visszatérünk Nairobiba, vagy a tengerparti hotelbe.

 

 

AZ ÁR TARTALMAZZA:

 • A szállást teljes ellátással, svédasztallal, vagy büféreggelivel a választott csomagtól függően.
 • Az utaztatást, beleértve a választott csomagnak megfelelő vadlest és a kirándulásokat is.
 • A parkbelépőket és az illetéket a választott csomagtól függően.
 • A hotel szervizdíjait, és a hivatali adókat.
 • Hűtött ásványvizet a szafari során.
 • A többnyelvű sofőr és idegenvezető szolgálatainak díját.
         1. Az ár az egy szobában megszálló személyek számától függ.
         2. A menetrendszerinti repülőjegyek árát a választott csomagtól függően.
 • Az ügyeletes orvos készenléti díját szükség esetén.

 

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:

 • A borravalókat, a mosodahasználatot és más személyes igény kielégítésére alkalmas tételt, valamint a kommunikációs költségeket (úgy, mint telefonhívás).
 • A hotel/lodge egyéb költségeit.
 • A sofőrök, idegenvezetők, valamint a személyzet tagjainak szánt borravalót.
 • A nemzetközi repülőjegyek árát, illetve a vízumokat.

Az élet bölcsője, ahol a kalandok kezdődnek!

Weather Icon
pesapal fizetési lehetőség

Rólunk írták

Rólunk írták: Egy Magyar, aki ottragadt Kenyában

Segíthetünk?

Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

4 + 9 =

Kövessen minket!

Kenyai Magyarok a Facebookon!

Címünk

Diani Beach Road, Diani Beach
Kenya 80401-5572
Kenya

Hívjon minket!

+254 717 555 166
(Viber, WhatsApp is egyben)

+36 21 252 5065

•  •  •  •  •

Küldjön üzenetet

info@jamborafikitravel.com
Kapcsolatfelvétel