16 NAPOS KENYAI VADVILÁGI SZAFARI

A Safari – mely szuahéli nyelven utazást jelent – általában nyitott tetejű kibusszal vagy terepjáróval történő barangolást jelent a végeláthatatlan szavannákon a vadállatok között.

Nyitólap » SZAFARI » 16 NAPOS KENYAI VADVILÁGI SZAFARI

 

1. NAP: MOMBASA – TSAVO EAST NEMZETI PARK

Reggel 6-kor a hotelből indulunk a Tsavo East Nemzeti Parkba, ahol a szafarizást követően a lodge-hoz vezető úton megebédelünk, majd a bejelentkezés után délutáni vadlesre megyünk. Felfedezzük Kenya legnagyobb parkját, és megtekintjük a tsavoi vörös elefántot, és számos más vadat. Étkezés és szállás a Voi Safari Lodge-ban vagy a Manyatta Safari Campben vagy az Ashnil Aruba Lodge-ban.

 

2. NAP: TSAVO EAST – AMBOSELI (KILIMANDZSÁRÓ)

Korán reggel elindulunk az Amboseli Nemzeti Parkba, ahol a vadles után a szálláshoz vezető úton megebédelünk, majd a bejelentkezést követően újabb szafarira indulunk. Itt találkozhatunk különböző vadállatokkal, például elefánttal, oroszlánnal, gepárddal, stb. Étkezés és szállás a Sentrim Safari Campben vagy az Oltukai Lodge-ban vagy az Amboseli Serena Lodge-ban.

 

3. NAP: AMBOSELI – ABERDARES

Reggeli után, dél felé vesszük az irányt, ahol Közép- és Kelet-Afrika legnagyobb nyitott piaca (karatina) mellett visz az utunk. Az ebédet az Outspan Hotelben fogyasztjuk el, majd ezt követően elvisznek minket az erdőbe, ahol egy fákra épített hotelben töltjük az éjszakát. A lodge-ból tökéletes kilátás nyílik az Aberdares hegyekre, ahol rengeteg vadállatot láthatunk, amint a sónyalóhoz, illetve az itatóhoz vándorolnak. Vacsora és szállás a Treetops lodge-ban.

 

4. NAP: ABERDARES  SAMBURU

Észak felé vesszük az irányt, a samburui vadrezervátumhoz. Egy esti szafarin megismerkedhetünk a félsivatagos ökoszisztémával. Irányított természetjárásra indulunk, meglátogatunk egy helyi falut, és bepillantást nyerünk a samburui életbe és kultúrába. Étkezés és szállás az Ashnil Samburu Campben vagy az Elephant bedroom campben.

 

5. NAP: SAMBURU

Egy egész napos vadvilági élménynek lehetünk részesei, ahol olyan állatfajokkal találkozhatunk, melyek délen nem honosak: szomáli strucc, grévi zebra, hálós zsiráf és gerenuk. Ezután pedig visszatérünk a lodge-ba.

 

6. NAP: SAMBURU  SWEETWATERS

A fenséges reggeli után a déli Mount Kenya régióba látogatunk el. A Sweetwatersbe vezető úton megállunk az Egyenlítőnél, majd ellátogatunk az orrszarvú és csimpánz menedékhez. Étkezés és szállás a Sweetwater’s Tented Campben.

 

7. NAP: SWEETWATERS – BOGORIA/BARINGO-TÓ

A reggeli elfogyasztása után a Baringo-tóhoz vezet az utunk, amely bővelkedik meleg vizű, illetve gyógyvizű forrásokban. Ebéd után egy hajókiránduláson veszünk részt a Baringo-tavon, ahol számos madárfajjal találkozhatunk, és néhány ókori barlangot is megnézhetünk. Vacsora és szállás a Lake Baringo Clubban.

 

8. NAP: BARINGO-TÓ – NAKURU-TÓ

Reggeli után elindulunk a milliónyi flamingó otthonához, ahol találkozhatunk fehér orrszarvúval és közel 350 különböző madárfajjal. Valóságos madárparadicsom. Étkezés és szállás a Mbweha Luxury Campben vagy a Sarova Lionhills Lodge-ban.

 

9. NAP: NAKURU-TÓ – KAKAMEGA ERDŐ

Reggeli után útnak indulunk az Elgon hegy és a sűrű erdő felé, mely körülbelül 350 különböző madárfaj, valamint csodálatos növény- és állatvilág helyszíne. Étkezés és szállás a Rondo Retreat Campben.

 

10. NAP: KAKAMEGA ERDŐ – VIKTÓRIA-TÓ

Amint elfogyasztottuk a reggelit, a Viktória-tóhoz megyünk, mely egy valóságos madárparadicsom. Megismerjük Kisumu város és a tó körüli szigetek történelmét. Étkezés és szállás a Kiboko Bay Resortban.

 

11. NAP: VIKTÓRIA-TÓ – MASAI MARA

A Viktória-tó után Masai Mara vár minket miután elfogyasztjuk a reggelinket. Érkezésünkkor elfoglaljuk a szállást, majd egy kis pihenőt követően vadlesre indulunk, ahol találkozhatunk fekete sörényű oroszlánokkal, elefántokkal, gepárdokkal, bivalyokkal és még számos vaddal. Vacsora és szállás a Tipilikwani Luxury Campben vagy a Sarova Mara Campben.

 

12. NAP: MASAI MARA

Egész nap Marán szafarizunk, ahol lehetőségünk nyílik egy sétára a természetben, egy látogatásra egy maszáj faluban, de akár a ballon szafarit is kipróbálhatjuk. A programok közt a reggeli és az ebédet is elfogyasztjuk. Vacsora és szállás a Tipilikwani Luxury Campben vagy a Sarova Mara Campben.

 

13. NAP: MASAI MARA – NAIVASHA-TÓ

A reggeli elfogyasztása után a Naivasha-tóhoz megyünk, majd ebéd után ellátogatunk a Hells Gate Nemzeti Parkba, majd pedig a geotermális hajtóműhöz. Vacsora és szállás a Lake Naivasha Sopa Lodge-ban vagy a Lake Naivasha Country Clubban.

 

14. NAP: NAIVASHA-TÓ – TSAVO WEST

Reggeli után a Tsavo West Nemzeti Parkba megyünk, ahol egy piknik ebédet fogyasztunk el. Délután szafarizni megyünk és ellátogatunk Mzima Springsbe (Mombasa ivóvízének forrásához). Vacsora és szállás a Ngulia Safari Lodge-ban vagy a Severin Safari Campben vagy a Kilaguni Serena Lodge-ban.

 

15. NAP: TSAVO WEST – SHIMBA HILLS

Kora reggel vadlesre indulunk, majd a reggelit követően egy újabb szafari vár minket a Shimba Hills Rezervátumban, ahol az ebédet is elfogyasztjuk. Este újabb kalandok várnak, majd vacsora és szállás a Shimba Rainforest Lodge-ban.

 

16. NAP: SHIMBA HILLS – ÉRKEZÉS A BEACH HOTELBE

Reggeli után átkocsikázunk a Shimba Nemzeti Parkon, majd visszatérünk a hotelbe, ahova ebédidőben érkezünk meg.

 

AZ ÁR TARTALMAZZA:

  • A szállást teljes ellátással, svédasztallal, vagy büféreggelivel a választott csomagtól függően.
  • Az utaztatást, beleértve a választott csomagnak megfelelő vadlest és a kirándulásokat is.
  • A parkbelépőket és az illetéket a választott csomagtól függően.
  • A hotel szervizdíjait, és a hivatali adókat.
  • Hűtött ásványvizet a szafari során.
  • A többnyelvű sofőr és idegenvezető szolgálatainak díját.
  • Az ár az egy szobában megszálló személyek számától függ.
  • Az ügyeletes orvos készenléti díját szükség esetén.

 

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:

  • A borravalókat, a mosodahasználatot és más személyes igény kielégítésére alkalmas tételt, valamint a kommunikációs költségeket (úgy, mint telefonhívás).
  • A sofőrök, idegenvezetők, valamint a személyzet tagjainak szánt borravalót.

Az élet bölcsője, ahol a kalandok kezdődnek!

Weather Icon
pesapal fizetési lehetőség

Rólunk írták

Rólunk írták: Egy Magyar, aki ottragadt Kenyában

Segíthetünk?

Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

9 + 6 =

Kövessen minket!

Kenyai Magyarok a Facebookon!

Címünk

Diani Beach Road, Diani Beach
Kenya 80401-5572
Kenya

Hívjon minket!

+254 717 555 166
(Viber, WhatsApp is egyben)

+36 21 252 5065

•  •  •  •  •

Küldjön üzenetet

info@jamborafikitravel.com
Kapcsolatfelvétel