5 NAPOS ÍZELÍTŐ TSAVOBÓL ÉS A KILIMANDZSÁRÓBÓL

A Safari – mely szuahéli nyelven utazást jelent – általában nyitott tetejű kibusszal vagy terepjáróval történő barangolást jelent a végeláthatatlan szavannákon a vadállatok között.

Nyitólap » SZAFARI » 5 NAPOS ÍZELÍTŐ TSAVOBÓL ÉS A KILIMANDZSÁRÓBÓL

 

Ez egy egészen különleges szafari azok számára, akik szeretik a bokros tengerpartokat. A vadles lehetőséget nyújt arra, hogy bepillantást nyerjünk a legtöbb és legjobban kedvelt parkokba, melyek a partról elérhetőek. Megtapasztaljuk a vadont, ahogyan azt a természet megalkotta.

 

1. NAP: MOMBASA – TSAVO EAST

A korai reggelit követően a Tsavo East Nemzeti Parkba vezet az utunk. Ez a kenyai nemzeti parkok összességének körülbelül a 40%-át fedi le. Drámai kilátás nyílik innen a Mudanda sziklára és a Yatta fennsíkra. A világ legnagyobb lávafolyása teszi népszerű célállomássá. A Tsavo- és az Athi-folyó egyesülése alkotja a nevezetes Lugard-vízesést. A park otthona a vörös elefántnak, valamint más vadállatoknak és madárfajoknak. Ebédre visszatérünk a lodge-ba, majd a délutánt ismét vadlessel töltjük. Étkezés és szállás a Voi safari lodge-ban/Voi wildlife/Ashnil Aruba Lodge-ban.

 

2. NAP: TSAVO EAST – TSAVO WEST

Ízletes reggelire ébredünk, majd ezt követően ellátogatunk a Tsavo West Nemzeti Parkba, ahol vadlessel töltjük az időt. A hófödte Kilimandzsáró csodálatos hátteret nyújt az izgalmas vadonhoz. A vízilovak meglepő kecsességgel dagonyáznak a távolban, mi az ebéd utáni pihenőnket töltjük egészen estig, amikor rövid szafarizásra indulunk az orrszarvú menedékhez. Visszatérve a lodge-ba, étkezés és szállás a Ngulia lodge-ban/Kilaguni/Voyager safari campben/Severin Safari Campben fogad minket.

 

3. NAP: TSAVO WEST – AMBOSELI

Tsavo Westből Amboselibe utazunk. A Kilimandzsáró 6000 méter magas hófödte hegycsúcsa uralja a tájat. A lodge szobái körül találkozhatunk oroszlánokkal, bivalyokkal, elefántokkal, zsiráfokkal, majmokkal és gnúkkal is. Amboseliben található a legtöbb elefánt a világon. Ebéd után estig pihenés következik, majd pedig esti vadles Amboseli tavaihoz. Étkezés és szállás az Amboseli Serena/Sentrim Amboseli Campben/Oltukai lodge-ban.

 

4. NAP: AMBOSELI – TAITA HILLS

Kora reggel szafarizni indulunk, hogy madártávlatból csodálhassuk meg a Kilimandzsárót és Amboselit. Reggelire visszatérünk a lodge-ba, majd kijelentkezünk a szállásról és elindulunk a Taita Hills menedékhez. A hegy lábánál lévő természetes élőhely egyaránt áll erdőkből, part menti fás területekből és nyílt füves síkokból, melyeket akácfák tarkítanak. A menedék élővilága rendkívül gazdag, több, mint 300 állandó és betelepült madárfajjal találkozhatunk. Aki szeretne, éjszakai vadlesen vehet részt. Ebéd a Taita Hills lodge-ban, vacsora és szállás pedig a Saltlick lodge-ban.

 

5. NAP: TAITA HILLS – MOMBASA

Reggeli után hajóra szállunk, hogy még több állatot láthassunk egészen ebédidőig. Ezt követően kijelentkezünk a szállásról, és visszatérünk a mombasai hotelbe, ahova késő délután érkezünk meg.

 

 

AZ ÁR TARTALMAZZA:

 • A szállást teljes ellátással, svédasztallal, vagy büféreggelivel a választott csomagtól függően.
 • Az utaztatást, beleértve a választott csomagnak megfelelő vadlest és a kirándulásokat is.
 • A parkbelépőket és az illetéket a választott csomagtól függően.
 • A hotel szervizdíjait, és a hivatali adókat.
 • Hűtött ásványvizet a szafari során.
 • A többnyelvű sofőr és idegenvezető szolgálatainak díját.
 • Az ár az egy szobában megszálló személyek számától függ.
 • Az ügyeletes orvos készenléti díját szükség esetén.

 

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:

 • A borravalókat, a mosodahasználatot és más személyes igény kielégítésére alkalmas tételt, valamint a kommunikációs költségeket (úgy, mint telefonhívás).
 • A hotel/lodge egyéb költségeit.
 • A sofőrök, idegenvezetők, valamint a személyzet tagjainak szánt borravalót.
 • A nemzetközi repülőjegyek árát, illetve a vízumokat.

Az élet bölcsője, ahol a kalandok kezdődnek!

Weather Icon
pesapal fizetési lehetőség

Rólunk írták

Rólunk írták: Egy Magyar, aki ottragadt Kenyában

Segíthetünk?

Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

15 + 1 =

Kövessen minket!

Kenyai Magyarok a Facebookon!

Címünk

Diani Beach Road, Diani Beach
Kenya 80401-5572
Kenya

Hívjon minket!

+254 717 555 166
(Viber, WhatsApp is egyben)

+36 21 252 5065

•  •  •  •  •

Küldjön üzenetet

info@jamborafikitravel.com
Kapcsolatfelvétel