7 NAPOS KENYAI MOSOLY SZAFARI

A Safari – mely szuahéli nyelven utazást jelent – általában nyitott tetejű kibusszal vagy terepjáróval történő barangolást jelent a végeláthatatlan szavannákon a vadállatok között.

Nyitólap » SZAFARI » 7 NAPOS KENYAI MOSOLY SZAFARI

 

Élje át a változatos kenyai vadlesek élményét a legendás Masai Mara Nemzeti Parkban, a fényűző északi Samburun, valamint a Nagy-hasadékvölgy tavainál, és Mount Kenya térségében.

 

 

1. nap: NAIROBI – MASAI MARA

Érkezéskor a személyzet köszönti az utazót egy rövid eligazítással egybekötve. Ezután elindulunk Nairobiba, és egy csodálatos utazáson veszünk részt a meredek lejtők és a Nagy-hasadékvölgy mentén, ahol egy rövid pihenő alkalmával élvezhetjük a gyönyörű kilátást a Longonot hegyre. Ezt követően tovább autózunk a völgymeder felé, keresztezve a Longonot műhold állomást a gyönyörű szavannák lankái felé. Éppen időben érkezünk meg az ínycsiklandó ebédhez, mely után részt veszünk az első délutáni szafarinkon, ahol megtekinthetjük a híres Masai Mara élővilágát. Étkezés és szállás a Tipilikwani Luxury Campben vagy a Sarova Mara Campben.

 

2. nap: MASAI MARA

Kellemes madárcsicsergés ébreszti az utazót a korai vadleshez, melyet ínycsiklandó reggeli és ebéd követ, azok után pedig újabb vadles követ. Masai Mara a világ vadonélő állatainak legnagyobb természetes élőhelye. Találkozhatunk elefánttal, orrszarvúval, oroszlánnal, gepárddal, zebrával, zsiráffal, antiloppal, gnúval, bushbuckkal, vízi antiloppal, sakállal, mongúzzal, hiénával, dik dikkel, impalával, gazellával, vízilóval, és krokodillal. Vacsora és szállás a Tipilikwani Luxury Campben vagy a Sarova Mara Campben.

 

3. nap: MASAI MARA –NAKURU-TÓ

A pompás reggeli elfogyasztása után elindulunk a Nagy-hasadékvölgyben található Nakuru-tóhoz. Az érkezőt ínycsiklandó ebéd várja, melynek elfogyasztása után vadlesre indulunk, hogy megtekintsük a hatalmas flamingó populációt, a ritka és nehezen fellelhető leopárdokat, orrszarvúkat és más vadakat. A Nakuru-tó otthont ad továbbá az afrikai bivalynak és az afrikai antilopnak. Vacsora és szállás a Mbweha Luxury Campben vagy a Sarova Lionhills Lodge-ban.

 

4. nap: NAKURU-TÓ – SWEETWATERS

Reggeli után átutazunk Észak-Kenyába a Nagy-hasadékvölgy csodálatos tájain keresztül, hiszen egy 2 és fél órás út alkalmával átszeljük az egyenlítőt, majd ebédre megérkezünk Serena Sweetwatersbe egy rövid pihenőre. 4 órakor vadlesre indulunk, hogy megnézzük az elefántokat, bivalyokat, oroszlánokat, és orrszarvúakat, esetleg hiénákat, bushbuckokat, és vízi antilopokat. Vacsora és éjszakai vadles a Sweetwaters Serena Lodge-ban.

 

5. nap: SWEETWATERS – SAMBURU

A pihenést ínycsiklandó reggeli követi, majd pedig kijelentkezünk a szállodából, és egy kalandos kocsikázásra indulunk a búza ültetvényeken keresztül a Samburu vadrezervátum félig kiszáradt területére. A finom ebéd után részt veszünk az első vadlesen. Samburu a csíkos zebra, a kéknyakú szomáliai strucc, a ritka gerenuk, a hálós zsiráf és természetesen rengeteg elefánt és bivaly lakhelye, továbbá otthona az oroszlánnak, leopárdnak, krokodilnak, hiénának és gepárdnak. A kisebb vadállatok között pedig találkozhatunk galagóval, északi petymeggel, szervállal és tarajos süllel. Étkezés és szállás az Ashnil Samburu Campben vagy az Elephant bedroom Campben.

 

6. nap: SAMBURU

Reggeli előtt vadlesre indulunk, majd a délelőtti szafarit követően ebéd, majd egy újabb vadles várja az utazót. Vacsora és szállás az Ashnil Samburu Campben vagy az Elephant bedroom Campben.

 

7. nap: NAIROBI ÉS UTAZÁS HAZA

Élvezzük a pihentető utazást, melyet reggeli követ, majd érkezés Nairobiba, ahol ebéd vár minket a Carnivore étteremben. Ezután érkezés a reptérre, vagy a választott hotelbe Nairobiban.

 

AZ ÁR TARTALMAZZA:

 • A szállást teljes ellátással, svédasztallal, vagy büféreggelivel a választott csomagtól függően.
 • Az utaztatást, beleértve a választott csomagnak megfelelő vadlest és a kirándulásokat is.
 • A parkbelépőket és az illetéket a választott csomagtól függően.
 • A hotel szervizdíjait, és a hivatali adókat.
 • Hűtött ásványvizet a szafari során.
 • A többnyelvű sofőr és idegenvezető szolgálatainak díját.
         1. Az ár az egy szobában megszálló személyek számától függ.
         2. Az ügyeletes orvos készenléti díját szükség esetén.

 

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:

 • A borravalókat, a mosodahasználatot és más személyes igény kielégítésére alkalmas tételt, valamint a kommunikációs költségeket (úgy, mint telefonhívás).
 • A hotel/lodge egyéb költségeit.
 • A sofőrök, idegenvezetők, valamint a személyzet tagjainak szánt borravalót.
 • A nemzetközi repülőjegyek árát, illetve a vízumokat.

Az élet bölcsője, ahol a kalandok kezdődnek!

Weather Icon
pesapal fizetési lehetőség

Rólunk írták

Rólunk írták: Egy Magyar, aki ottragadt Kenyában

Segíthetünk?

Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

1 + 4 =

Kövessen minket!

Kenyai Magyarok a Facebookon!

Címünk

Diani Beach Road, Diani Beach
Kenya 80401-5572
Kenya

Hívjon minket!

+254 717 555 166
(Viber, WhatsApp is egyben)

+36 21 252 5065

•  •  •  •  •

Küldjön üzenetet

info@jamborafikitravel.com
Kapcsolatfelvétel