7 NAPOS TÚRA, ÁTSZELVE AZ EGYENLÍTŐT

A Safari – mely szuahéli nyelven utazást jelent – általában nyitott tetejű kibusszal vagy terepjáróval történő barangolást jelent a végeláthatatlan szavannákon a vadállatok között.

Nyitólap » SZAFARI » 7 NAPOS TÚRA, ÁTSZELVE AZ EGYENLÍTŐT

 

Ez az utazás ideális azok számára, akik szeretnék megnézni a „Nagy Ötös”-t, a túrán ugyanis garantáltan közelebbről is megismerkedhetünk az oroszlánokkal, bivalyokkal, elefántokkal, leopárdokkal, és orrszarvúkkal egészen különböző ökoszisztémáikban.

 

1. nap: Nairobi – Samburu

Indulás Nairobiba, keresztezve a közép kenyai kávé és teaültetvényeket, majd áthaladva az Egyenlítőn északi irányban, ahol megérkezve a Samburu nemzeti parkba egy csodálatos ebédet fogyaszthat el az utazó. Az estét vadlessel töltjük, ahol olyan ritka állatokat tekinthetünk meg, melyek más parkokban nem fellelhetők. Ezután vacsorára visszamegyünk a szállásra. Reggeli után egész nap állatokat lesünk, az étkezések és szállás az Ashnil Samburu Campben vagy az Elephant bedroom Campben lesz.

 

2. nap: Samburu

A korai vadles után reggeli várja a vendégeket. Ezt követően folytatóik a szafari, ahol olyan ritka észak-kenyai állatok után kutatunk, mint a gerenuk, a leopárd, a baisa olyx, vagy a szomáliai strucc. Ebédre visszatérünk a szállásra, mielőtt behajóznánk egy újabb vadlesre. Étkezések és szállás az Ashnil Samburu Campben vagy az Elephant bedroom Campben lesz.

 

3. nap: Samburu – Mount Kenya

A kora reggeli szafari után délre autózunk. Az éjszakát a Mountain lodge-ban töltjük, ami egy faház a Mount Kenya nemzeti parkban. Élvezzük a vadállatok és víznyelő közeli látványát. Vacsora és szállás a Serena Mountain Lodge-ban.

 

4. nap: Mount Kenya – Nakuru-tó

Reggeli után folytatjuk utunkat délre, ahol is ellátogatunk a Thomson-vízeséshez, majd pedig a Nakuru-tó nemzeti parkban megebédelünk. A nap hátralévő részét vadlessel töltjük a parkban, ahol a vadon élő állatok mellett rengeteg madarat, és még néhány ritka fajt is láthatunk, melyek mind itt találnak menedéket. Étkezés és szállás a Mbweha Luxury Campben vagy a Sarova Lionhills Lodge-ban.

 

5. nap: Nakuru-tó – Masai Mara

A korai vadles után reggeli, majd ebédidőben érkezés Masai Marára. Két éjszakát ebben a kenyai jewel parkban töltünk a változatos növény és állatvilág társaságában. Extra programjaink közt szerepel egy Masai falu megtekintése, a léghajós, a gyalogos, illetve az éjszakai szafari, ahol ez kivitelezhető. Étkezés és szállás a Tipilikwani Luxury Campben vagy a Sarova Mara Campben.

 

6. nap: Masai Mara

Kora reggel és este vadlesre megyünk. A lélegzetelállító kilátások hazájában élvezzük a lankákon csapatokba verődött növényevők és ragadozók látványát: bivalyok, fekete orrszarvúk, vízilovak, leopárdok, gepárdok, oroszlánok, közönséges zebrák, kongonik,fehér szakállú gnúk,varacskos disznók, és gazellák élnek itt. Étkezés és szállás a Tipilikwani Luxury Campben vagy a Sarova Mara Campben.

7. nap: Masai Mara – Nairobi

Reggeli után indulás Nairobiba, illetve ebéd a Carnivore étteremben. Ez után városnézés következik Nairobiban, vagy pedig érkezés a repülőtérre, ahonnan az utazó elrepülhet következő állomására.

 

AZ ÁR TARTALMAZZA:

 • A szállást teljes ellátással, svédasztallal, vagy büféreggelivel a választott csomagtól függően.
 • Az utaztatást, beleértve a választott csomagnak megfelelő vadlest és a kirándulásokat is.
 • A parkbelépőket és az illetéket a választott csomagtól függően.
 • A hotel szervizdíjait, és a hivatali adókat.
 • Hűtött ásványvizet a szafari során.
 • A többnyelvű sofőr és idegenvezető szolgálatainak díját.
         – Az ár az egy szobában megszálló személyek számától függ.
         – Az ügyeletes orvos készenléti díját szükség esetén.

 

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:

 • A borravalókat, a mosodahasználatot és más személyes igény kielégítésére alkalmas tételt, valamint a kommunikációs költségeket (úgy, mint telefonhívás).
 • A hotel/lodge egyéb költségeit.
 • A sofőrök, idegenvezetők, valamint a személyzet tagjainak szánt borravalót.

Az élet bölcsője, ahol a kalandok kezdődnek!

Weather Icon
pesapal fizetési lehetőség

Rólunk írták

Rólunk írták: Egy Magyar, aki ottragadt Kenyában

Segíthetünk?

Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

5 + 6 =

Kövessen minket!

Kenyai Magyarok a Facebookon!

Címünk

Diani Beach Road, Diani Beach
Kenya 80401-5572
Kenya

Hívjon minket!

+254 717 555 166
(Viber, WhatsApp is egyben)

+36 21 252 5065

•  •  •  •  •

Küldjön üzenetet

info@jamborafikitravel.com
Kapcsolatfelvétel