9 NAPOS JAMBO KENYA SZAFARI

A Safari – mely szuahéli nyelven utazást jelent – általában nyitott tetejű kibusszal vagy terepjáróval történő barangolást jelent a végeláthatatlan szavannákon a vadállatok között.

Nyitólap » SZAFARI » 9 NAPOS JAMBO KENYA SZAFARI

 

Ezen a vadfelfedező kalandon az utazó megfigyelheti az afrikai vadállományt, még a tengerparti nyaralás előtt. Lehetőségünk nyílik meglátogatni Kenya legjobb nemzeti parkjait is az egyes régiókban.

1. nap: Érkezés Nairobiba

A Jomo Kenyatta Nemzetközi Repülőtérre érkezve egy idegenvezető fogadja az utazót, majd elviszi a Fairview Hotelbe vagy a Panafric Hotelbe. Itt kapunk éjszakai szállást reggelivel.

 

2. nap: NAIROBI – NAKURU-TÓ

A szafari Nairobiban kezdődik, majd ezt követően autóval megközelítjük a Nakuru-tavi Nemzeti Parkot, mely flamingók és más madarak százainak ad otthont. Élvezzük a helyiek hagyományos táncának színes látványát. Részt vehetünk a táncban és közben tanulhatunk szuahéli énekeket. Étkezés és szállás a Mbweha Luxury Campben vagy a Sarova Lionhills Lodge-ban.

 

3. nap: NAKURU-TÓ – MASAI MARA

Reggeli után folytatjuk utunkat a Masai Mara vadrezervátumba, ahova ebédre érkezünk meg. Késő délutánig pihenőt tartunk, amikor is behajózunk az esti vadlesre, a marai vadvilágba. Étkezés és szállás a Tipilikwani Luxury Campben vagy a Sarova Mara Campben.

 

4. nap: MASAI MARA

Az egész napot Masai Marán töltjük. Masai Mara talán az egyik legismertebb park, melyet a tanzániai Szerengeti határol, ami legalább ugyanannyira híres. Majdnem minden látni kívánt állatfajt fellelhetünk itt. Minden évben, a természet legnagyszerűbb vándorlása tárul a szemünk elé, amikor milliónyi legelőt és vizet kutató gnú és zebra érkezik Masai Marára a Szerengetiből, és marad itt, amíg vissza nem indulnak a hosszú és fáradságos hazavezető úton. Étkezés és szállás az utazónak a Tipilikwani Luxury Campben vagy a Sarova Mara Campben.

 

5. nap: MASAI MARA – NAIVASHA-TÓ

Reggeli után indulás a Naivasha-tóhoz, majd ebéd után az estét csónakázással töltjük, ahol meglátogatjuk a félhold szigetet és élvezzük a tökéletes látványt é a bőséges madárvilágot. Ebéd, vacsora és szállás a Lake Naivasha Sopa Lodge-ban vagy a Lake Naivasha Country Clubban.

 

6. nap: NAIVASHA-TÓ – AMBOSELI

Reggeli után kijelentkezünk a táborból, és autóval elmegyünk az Afrika legmagasabb hegyének lábánál, a Kilimandzsárónál fekvő Amboseli nemzeti parkba, ahol a szafari után elfogyasztjuk a jól megérdemelt ebédet. A vadles során csodálatos kilátásunk nyílik a hófödte hegycsúcsra, mely nagyszerű hátteret nyújt az elefántoknak, a zsiráfoknak, és az oroszlánoknak. Az utazónak lehetősége van ellátogatni egy maszáj faluba. Étkezés és szállás a Sentrim Safari Campben vagy az Oltukai Lodgebanvagy az Amboseli Serena Lodgeban.

 

7. nap: AMBOSELI – TSAVO WEST

Reggeli után elhagyjuk Amboselit, és a Tsavo West Nemzeti Parkba megyünk, mely rejtelmes természeti jelenségeknek és különleges vadvilágnak ad otthont. Meglátogatjuk Mzima springs-tés egy földalatti kunyhóból megcsodáljuk, ahogy a vízilovak a sárban dagonyáznak. Ellátogatunk a híres Shetani láva folyamhoz, és az orrszarvú meneékhez. Étkezés és szállás aNgulia Safari Lodge-banvagy a Severin Safari Campben vagy a Kilaguni Serena Lodge-ban.

 

8. nap: TSAVO WEST – TSAVO EAST

A korai vadles után elfogyasztjuk a reggelit, majd folytatjuk utunkat a szállásig, ahova a fenséges ebédet követően bejelentkezünk. A délutáni szafari során felfedezzük Kenya legnagyobb parkját, valamint lehetőséget kapunk arra is, hogy Tsavoban megnézzük a vörös elefántokat, és még sok más vadonélő állatfajt. Vacsora és szállás a Voi Safari Lodge-banvagy a Manyatta Safari Campben vagy a Ashnil Aruba Lodge-ban.

 

9. nap: TSAVO EAST – MOMBASA

Reggeli előtt korai vadlesre indulunk, majd ebédig egy újabb szafarira megyünk. Délután megkezdődik a pihentető tengerparti nyaralás.

 

AZ ÁR TARTALMAZZA:

 • A szállást teljes ellátással, svédasztallal, vagy büféreggelivel a választott csomagtól függően.
 • Az utaztatást, beleértve a választott csomagnak megfelelő vadlest és a kirándulásokat is.
 • A parkbelépőket és az illetéket a választott csomagtól függően.
 • A hotel szervizdíjait, és a hivatali adókat.
 • Hűtött ásványvizet a szafari során.
 • A többnyelvű sofőr és idegenvezető szolgálatainak díját.
         • Az ár az egy szobában megszálló személyek számától függ.
         • A menetrendszerinti repülőjegyek árát a választott csomagtól függően.
 • Az ügyeletes orvos készenléti díját szükség esetén.

 

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:

 • A mosodahasználatot és más személyes igény kielégítésére alkalmas tételt, valamint a kommunikációs költségeket (úgy, mint telefonhívás).
 • A hotel/lodge egyéb költségeit.
 • A sofőrök, idegenvezetők, valamint a személyzet tagjainak szánt borravalót.
 • A nemzetközi repülőjegyek árát, illetve a vízumokat.

Az élet bölcsője, ahol a kalandok kezdődnek!

Weather Icon
pesapal fizetési lehetőség

Rólunk írták

Rólunk írták: Egy Magyar, aki ottragadt Kenyában

Segíthetünk?

Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

14 + 14 =

Kövessen minket!

Kenyai Magyarok a Facebookon!

Címünk

Diani Beach Road, Diani Beach
Kenya 80401-5572
Kenya

Hívjon minket!

+254 717 555 166
(Viber, WhatsApp is egyben)

+36 21 252 5065

•  •  •  •  •

Küldjön üzenetet

info@jamborafikitravel.com
Kapcsolatfelvétel