10 NAPOS CSALÁDI KALAND

A Safari – mely szuahéli nyelven utazást jelent – általában nyitott tetejű kibusszal vagy terepjáróval történő barangolást jelent a végeláthatatlan szavannákon a vadállatok között.

Nyitólap » SZAFARI » 10 NAPOS CSALÁDI KALAND

 

Ezt a szafarit kifejezetten szülők és nagyszülők illetve kisgyermekek számára állítottuk össze. A különleges csoportos idegenvezetésért egy szakképzett kenyai természetkutató a felelős, aki az egész út során elkíséri a családot. A gyerekeket szórakoztató programokkal, és izgalmas tényekkel várjuk. Hozza el családját életük kalandjára, és legyen részese a mi családunknak, és Afrikának.

 

1. NAP: NAIROBI

Érkezéskor az idegenvezető eligazítást tart, melyet követően elindulunk a vasút múzeumba. A vasút Mombasából egészen Kelet-Afrika belsejéig épült meg a brit gyarmatosítás során, melynek eredményeképp megalakult Brit Kelet-Afrika. Utunkon megtekinthetjük, hogy mi maradt meg ebből a korból. Láthatjuk a vasút történelmének izgalmas gyűjteményét, régi vasúti kocsikat, gőzgépeket, és fékezőkocsikat, eredeti asztalterítéseket, menüket és fakó fényképeket a korai letelepedésről. Ellátogatunk a Karen Blixen Múzeumba és a zsiráf központba, ahol nem csak, hogy találkozhatunk a zsiráfokkal, de még meg is etethetjük őket a kezünkből. Étkezés és szállás a Fair View Hotelben vagy a Panafric Hotelben.

 

2. NAP: NAIROBI – AMBOSELI

Reggeli után elindulunk az Amboseli Nemzeti Parkba. Út közben megállunk a strucctenyésztő telepen, ahol a gyerekek felnyithatnak egy strucctojást, majd elkészíthetik, és megehetik, miközben érdekes tényeket tudhatnak meg a hatalmas madárról. A nap fénypontjaként a gyerekek ráülhetnek egy szelíd strucc hátára. Ez után folytatjuk utunkat Amboselibe, hogy az ebédet követően egy esti szafarin vehessünk részt, ahol megcsodálhatjuk Afrika legmagasabb hegységét, a Kilimandzsárót. Étkezés és szállás a Sentrim Safari Campben vagy az Oltukai Lodge-ban,vagy az Amboseli Serena Lodge-ban.

 

3. NAP: AMBOSELI

A napot Amboseliben töltjük, ahol úszhatunk a fűtött kinti úszómedencében, illetve meglátogathatunk egy MASZÁJ falut. Ez a lenyűgöző kenyai törzs még mindig őrzi ősi kultúráját, amiről már érkezésünkkor meggyőződhetünk, ugyanis énekléssel fogadják a látogatókat. Végigtáncolhatjuk és fejleszthetjük az ugráló képességünket a mala harcosokkal, az úgynevezett „moránokkal”. Megnézhetjük az otthonukat, a „Manyattát”, illetve az iskoláikat; ahol akár a tűzrakás művészetét is elsajátíthatjuk. Ez az igazi afrikai vendégszeretet. Vacsorára visszatérünk a szállásra, azaz a Sentrim Safari Campbe, az Oltukai Lodge-ba, illetve az Amboseli Serena Lodge-ba.

 

4. NAP: AMBOSELI – SWEETWATERS

Reggeli után észak felé indulunk, a Mount Kenya régióba. Sweetwaters irányába haladva megállunk az Egyenlítőnél, és megtekintünk egy kivételes bemutatót. Sweewtwatersben meglátogatjuk az orrszarvú és csimpánz menedéket. Étkezés és szállás a SWEETWATERS TENTED CAMPBEN.

 

5. NAP: SWEETWATERS – SAMBURU

Észak felé vesszük az irányt, a samburui vadrezervátumhoz. Egy esti szafarin megismerkedhetünk a félsivatagos ökoszisztémával. Irányított természetjárásra indulunk, meglátogatunk egy helyi falut, és bepillantást nyerünk a samburui életbe és kultúrába. Étkezés és szállás az Ashnil Samburu Campben vagy az Elephant Bedroom Campben.

 

6. NAP: SAMBURU

Egy egész napos vadvilági élménynek lehetünk részesei, ahol olyan állatfajokkal találkozhatunk, melyek délen nem honosak: szomáli strucc, grévi zebra, hálós zsiráf és gerenuk. Ezután pedig visszatérünk a lodge-ba. Étkezés és szállás az Ashnil Samburu Campben vagy az Elephant Bedroom Campben.

 

7. NAP: SAMBURU – NAKURU-TÓ

Folytatjuk utunkat a Nakuru-tóhoz, ami flamingók százezreinek otthona. Élvezzük a hagyományos törzsi tánc színes látványát, melyet a közeli falu tagjai mutatnak be nekünk. Részt vehetünk a táncban, és a mulatságban, valamint tanulhatunk szuahéli dalokat. Az ebédet a Thomson-vízesésnél fogyasztjuk el. Vacsora és szállás a Mbweha Luxury Campben vagy a Sarova Lionhills Lodge-ban.

 

8. NAP: NAKURU-TÓ – MASAI MARA

Reggel ellátogatunk MASAI Marára a Naivasha-tavon keresztül. MASAI Mara rendelkezik a leggazdagabb vadvilággal, mely a következő három nap programjainak helyszínéül szolgál. Étkezés és szállás a Tipilikwani Luxury Campben vagy a Sarova Mara Campben.

 

9. NAP: MASAI MARA

Szemtanúi lehetünk az éves antilopvándorlásnak. Természetkutató/idegenvezetőnk segít minket az állatok lábnyomainak azonosításában, illetve elvezet minket egy helyi faluba. Egy izgalmas vadles vár ránk este. Étkezés és szállás a Tipilikwani Luxury Campben vagy a Sarova Mara Campben.

 

10. NAP: MASAI MARA – NAIROBI– MOMBASA

Visszatérünk Nairobiba, és bejelentkezünk a hotelbe ebédre. Este kimegyünk a repülőtérre, ahonnan mindenki a következő úti célja felé veheti az irányt.

 

 

AZ ÁR TARTALMAZZA:

 • A szállást teljes ellátással, svédasztallal, vagy büféreggelivel a választott csomagtól függően.
 • Az utaztatást, beleértve a választott csomagnak megfelelő vadlest és a kirándulásokat is.
 • A parkbelépőket és az illetéket a választott csomagtól függően.
 • A hotel szervizdíjait, és a hivatali adókat.
 • Hűtött ásványvizet a szafari során.
 • A többnyelvű sofőr és idegenvezető szolgálatainak díját.
         1. Az ár az egy szobában megszálló személyek számától függ.
         2. A menetrendszerinti repülőjegyek árát a választott csomagtól függően.
 • Az ügyeletes orvos készenléti díját szükség esetén.

 

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:

 • A borravalókat, a mosodahasználatot és más személyes igény kielégítésére alkalmas tételt, valamint a kommunikációs költségeket (úgy, mint telefonhívás).
 • A hotel/lodge egyéb költségeit.
 • A sofőrök, idegenvezetők, valamint a személyzet tagjainak szánt borravalót.
 • A nemzetközi repülőjegyek árát, illetve a vízumokat.

Az élet bölcsője, ahol a kalandok kezdődnek!

Weather Icon
pesapal fizetési lehetőség

Rólunk írták

Rólunk írták: Egy Magyar, aki ottragadt Kenyában

Segíthetünk?

Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

12 + 9 =

Kövessen minket!

Kenyai Magyarok a Facebookon!

Címünk

Diani Beach Road, Diani Beach
Kenya 80401-5572
Kenya

Hívjon minket!

+254 717 555 166
(Viber, WhatsApp is egyben)

+36 21 252 5065

•  •  •  •  •

Küldjön üzenetet

info@jamborafikitravel.com
Kapcsolatfelvétel