10 NAPOS KENYAI ÉS TANZÁNIAI SZAFARI ÉLMÉNY

A Safari – mely szuahéli nyelven utazást jelent – általában nyitott tetejű kibusszal vagy terepjáróval történő barangolást jelent a végeláthatatlan szavannákon a vadállatok között.

Nyitólap » SZAFARI » 10 NAPOS KENYAI ÉS TANZÁNIAI SZAFARI ÉLMÉNY

 

Egy fényűző utazás, és egyben igazi szafari élmény, mely vegyíti az izgalmas és ragyogó Afrikát a romantikus és kényeztető túraprogrammal, ami körbeviszi a kalandozni vágyókat a világ legnagyobb kalderáján.

 

1. NAP: NAIROBI – MASAI MARA

A kaland a Masai Marai vadrezervátumban kezdődik, ahova a szakavatott vadkövetőnk még ebéd előtt, kora reggel kísér el minket. Az ebédidőt követően rövid pihenő következik, majd pedig délutáni vadles követ. Étkezés és szállás az Ashnil Mara Campben vagy a Sarova Mara Campben.

 

2. NAP: MASAI MARA

Felkutatjuk „a nagy ötöst”, láthatunk gnúkat, zebrákat, bivalyokat és impalákat. Masai Mara madárfajok százainak ad otthont, így a koronás darunak és a túzoknak. Utunkon még egy helyi maszáj falut is meglátogathatunk. Étkezés és szállás az Ashnil Mara Campben vagy a Sarova Mara Campben.

 

3. NAP: MASAI MARA – NAKURU-TÓ

Reggeli után a Nakuru-tavi nemzeti parkba indulunk, mely flamingók százainak ad otthont. Élvezhetjük a közeli falu lakosainak hagyományos táncát, vagy akár részt is vehetünk benne, majd pedig szuahéli dalokat tanulhatunk a helyiektől. Étkezés és szállás a Flamingo hills Campben vagy a Sarova Lionhills Lodge-ban.

 

4. NAP: NAKURU-TÓ – AMBOSELI

Ebédre Nairobiba megyünk a Carnivore étterembe, majd pedig folytatjuk utunkat Amboselibe a kenyai/tanzániai határon (namanga) átkelve. Úti célunkat délután érjük el, majd ezt követően éjszakai vadlesre indulunk. Vacsora és szállás a Sentrim Safari Campben vagy az Amboseli Serena Lodge-ban.

 

5. NAP: AMBOSELI – ARUSHA – TARANGIRE

Az ízletes reggeli után a híres történelmi helyre, a világhírű Taragngire hegyi nemzeti parkba vesszük az irányt. Ebédidőben érkezünk meg. A délután folyamán Afrika hangjaitól elvarázsolva közvetlen közelből ismerkedhetünk meg a térség vadvilágával. Étkezés és szállás a TARANGIRE TREE HOTELBEN.

 

6. NAP: TARANGIRE – SERENGETI

A korai reggeli után a Serengeti vadvilágát vesszük úti célul. Ebédidőben érkezünk meg, majd pedig egy rövid pihenőt követően délutáni szafarira indulunk. Étkezés és szállás a Serengeti Serena lodge-ban vagy a Seronera Wildlife Lodge-ban.

 

7. NAP: SERENGETI

Kora reggel az idegenvezetőnkkel szafarizni indulunk a nagy szavanna legmélyebb pontjára, mely a világ legnagyobb állatpopulációjának ad otthont. Szinte egészen biztosan találkozhatunk itt ragadozókkal, növényevőkkel, és különböző madárfajokkal. A reggeli órákban lehetőségünk nyílik kipróbálni, hogy milyen kilátás nyílik a területre egy hőlégballonból. Étkezés és szállás a Serengeti Serena lodge-ban vagy a Seronera Wildlife Lodge-ban.

 

8. NAP: SERENGETI – NGORONGORO KRÁTER

Reggeli után elindulunk a híres Ngorongoro kráterhez. Útközben átkelünk az Olduvai-szurdokon, ahol megismerkedhetünk a mintegy 1.75 millió évvel ezelőtt itt élt emberek történelmét. Az ebéd elfogyasztása után a Szafari terepjáróval lemegyünk a kráterhez. Ez a varázslatos, természet alkotta amfiteátrum Afrika legnagyobb állatpopulációjának ad otthont. A rövid fű lehetővé teszi, hogy a vadakat egészen közelről megfigyelhessük, páratlan élményt biztosítva ezzel az utazó számára. A piknik ebédet a kráterben fogyasztjuk el, majd este vacsorára visszatérünk a szálláshelyre, a Ngorongoro Serena lodge-ba vagy a Ngorongoro Wildlife Lodge-ba.

 

9. NAP: NGORONGORO KRÁTER – MANYARA-TÓ

A reggeli után a Manyara-tavi nemzeti parkba megyünk, ahol kényelmes szoba és ínycsiklandó ebéd vár minket. Az itt található mahagóni erdők és füves mocsarak több mint 400 madárfajnak jelentenek otthont. Vacsora és szállás a Lake Manyara Serenában vagy a Lake Manyara Hotelben.

 

10. NAP: MANYARA-TÓ – ARUSHA – NAIROBI/MOMBASA

Az ízletes reggelit követően visszatérünk Nairobiba, ahol a hotelben elfogyasztjuk az ebédet, vagy a tavetai határon át folytatjuk az utunkat Mombasába.

 

 

AZ ÁR TARTALMAZZA:

  • A szállást teljes ellátással, svédasztallal, vagy büféreggelivel a választott csomagtól függően.
  • Az utaztatást, beleértve a választott csomagnak megfelelő vadlest és a kirándulásokat is.
  • A parkbelépőket és az illetéket a választott csomagtól függően.
  • A hotel szervizdíjait, és a hivatali adókat.
  • Az ár az egy szobában megszálló személyek számától függ.
  • Hűtött ásványvizet a szafari során.
  • Az ügyeletes orvos készenléti díját szükség esetén.

 

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:

  • A borravalókat, a mosodahasználatot és más személyes igény kielégítésére alkalmas tételt, valamint a kommunikációs költségeket (úgy, mint telefonhívás).
  • A sofőrök, idegenvezetők, valamint a személyzet tagjainak szánt borravalót.
  • A vízumköltséget Tanzániába és vissza.

Az élet bölcsője, ahol a kalandok kezdődnek!

Weather Icon
pesapal fizetési lehetőség

Rólunk írták

Rólunk írták: Egy Magyar, aki ottragadt Kenyában

Segíthetünk?

Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

13 + 9 =

Kövessen minket!

Kenyai Magyarok a Facebookon!

Címünk

Diani Beach Road, Diani Beach
Kenya 80401-5572
Kenya

Hívjon minket!

+254 717 555 166
(Viber, WhatsApp is egyben)

+36 21 252 5065

•  •  •  •  •

Küldjön üzenetet

info@jamborafikitravel.com
Kapcsolatfelvétel