10 NAPOS KENYAI SZAFARI PROGRAM

A Safari – mely szuahéli nyelven utazást jelent – általában nyitott tetejű kibusszal vagy terepjáróval történő barangolást jelent a végeláthatatlan szavannákon a vadállatok között.

Nyitólap » SZAFARI » 10 NAPOS KENYAI SZAFARI PROGRAM

 

1. NAP: NAIROBI – MOUNT KENYA

Reggeli után elindulunk Mount Kenyába. Útközben megállunk az egyenlítőnél, majd ebéd után szabadon választható programok közül válogathatunk, így például lehet lovagolni, teniszezni, golfozni, ellátogatni a Mau Mau barlangokhoz, illetve pihenni a kényelmes és csodálatos vidéken. Étkezés és szállás a SERENA MOUNTAIN LODGE-ban.

 

2. NAP: ABEDARES – SAMBURU/SHABA

A reggelit követően találkozunk a szafari idegenvezetőnkkel, majd észak felé vesszük az irányt, és közeledve az egyenlítőhöz, a Samburu és Shaba Nemzeti Parkba megyünk. Ebédidőben érkezünk meg, és szafarizás közben felfedezzük ezeket a csodálatos parkokat. Étkezés és szállás az ASHNIL SAMBURU CAMPBEN.

 

3. NAP: SAMBURU/SHABA

A reggeli elfogyasztása után szafarizni megyünk ebbe a fényűző északi birodalomba. Az Ewaso Ny’iro folyó vize vadlesre hívja a látogatót. Ez a térség ismert a kizárólag itt található állatfajairól. Étkezés és szállás az ASHNIL SAMBURU CAMPBEN.

 

4. NAP: SAMBURU/SHABA  SWEETWATERS

Reggeli után folytatjuk az utunkat ismét az északi Mount Kenya felé. A Sweetwatersbe vezető úton megállunk az Egyenlítőnél, odaérkezésünkkor pedig ellátogatunk az orrszarvú és csimpánz menedékbe. Étkezés és szállás a SWEETWATERS TENTED CAMPBEN.

 

5. NAP: SWEETWATERS – NAKURU-TÓ

A reggelink elfogyasztása után elindulunk a Nakuru-tavi Nemzeti Parkba, útba ejtve a Thomson vízesést. Ez Kenya leglúgosabb tava, amit a flamingók százainak tömege mintegy élő rózsaszín szőnyegként fed. Találkozhatunk oroszlánokkal, orrszarvúakkal, leopárdokkal, és gyűrűsfarkú víziantilopokkal. Ebéd után pihenés következik az esti vadlesig, amire 4-kor kerítünk sort. Étkezés és szállás a LAKE NAKURU FLAMINGO CAMPBEN.

 

6. NAP: MASAI MARA – NAIVASHA-TÓ

Reggeli után a Naivasha-tóhoz megyünk. Az ott elfogyasztott ebédet követően estét hajókázással töltjük, ahol ellátogatunk a félhold alakú szigetre. Étkezés és szállás a LAKE NAIVASHA SOPA LODGE-ban.

 

7. NAP: NAIVASHA-TÓ – MASAI MARA

A Masai Mara vadrezervátumba látogatunk, ahova ebédre érkezünk meg. Késő délutánig pihenéssel töltjük az időt, majd pedig behajózunk egy esti vadlesre, hogy megcsodálhassuk a marai vadvilágot. Étkezés és szállás az ASHNIL MARA CAMPBEN.

 

8. NAP: MASAI MARA

Az egész napot Masai Marán töltjük, ami talán egyike a legismertebb kenyai nemzeti parkoknak. A híres tanzániai Szerengeti határolja. Itt szinte az összes vadállatot megtalálhatja a látogató. A természet egyik legcsodálatosabb eseményén minden évben milliónyi vándorló állatfajjal találkozhatunk, köztük gnúval, vagy akár legelőket és vizet kutató zebrákkal. Étkezés és szállás az ASHNIL MARA CAMPBEN.

 

9. NAP: MASAI MARA – AMBOSELI

Reggeli után folytatjuk a szafarizást, majd az ebédet követően elrepülünk az Amboseli Nemzeti Parkba, mely Afrika legmagasabb hegységének, a Kilimandzsárónak lábánál fekszik. Megérkezésünkkor elfogyasztjuk a vacsorát majd a pihenés után rögtön egy esti vadlesre indulunk, ahol a hófödte heggyel a háttérben találkozhatunk elefántokkal, zsiráfokkal és oroszlánokkal. Lehetőségünk nyílik meglátogatni egy maszáj falut is. Étkezés és szállás a SENTRIM AMBOSELI CAMPBEN.

 

10. NAP: AMBOSELI – MOMBASA

Reggeli előtt korai vadlesre indulunk, majd ebédidőben pihenünk. Ezt követően visszatérünk a Beach hitelünkbe, ahova késő délután érkezünk meg.

 

 

ÁRAK:


1. LEHETŐSÉG: AMBOSELIVEL

 • €2500 fejenként, mely tartalmazza a repülőút költségét Masai Marából Amboselibe


2. LEHETŐSÉG: AMBOSELI NÉLKÜL

 • €2148 fejenként, mely tartalmazza a repülőút költségét Masai Marából Diani Beachre

 

AZ ÁR TARTALMAZZA:

 • A szállást teljes ellátással, svédasztallal, vagy büféreggelivel a választott csomagtól függően.
 • Az utaztatást, beleértve a választott csomagnak megfelelő vadlest és a kirándulásokat is.
 • A parkbelépőket és az illetéket a választott csomagtól függően.
 • A hotel szervizdíjait, és a hivatali adókat.
 • Hűtött ásványvizet a szafari során.
 • A többnyelvű sofőr és idegenvezető szolgálatainak díját.
 • Az ár az egy szobában megszálló személyek számától függ.
 • Az ügyeletes orvos készenléti díját szükség esetén.

 

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:

 • A borravalókat, a mosodahasználatot és más személyes igény kielégítésére alkalmas tételt, valamint a kommunikációs költségeket (úgy, mint telefonhívás).
 • A sofőrök, idegenvezetők, valamint a személyzet tagjainak szánt borravalót.

Az élet bölcsője, ahol a kalandok kezdődnek!

Weather Icon
pesapal fizetési lehetőség

Rólunk írták

Rólunk írták: Egy Magyar, aki ottragadt Kenyában

Segíthetünk?

Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

9 + 3 =

Kövessen minket!

Kenyai Magyarok a Facebookon!

Címünk

Diani Beach Road, Diani Beach
Kenya 80401-5572
Kenya

Hívjon minket!

+254 717 555 166
(Viber, WhatsApp is egyben)

+36 21 252 5065

•  •  •  •  •

Küldjön üzenetet

info@jamborafikitravel.com
Kapcsolatfelvétel