Jambo Rafiki Travel

THE CRADLE OF LIFE, WHERE THE ADVENTURES BEGIN…

JAMBO RAFIKI! – WELCOME HERE, MY FRIEND!

Kenya is maybe one of the most exciting places in world. Travellers return home with unforgettable memories and wish to come back again soon. We are some Hungarian people, living in this wonderful place, who have decided to help those of you who would like to get to know this unique and exotic world. For this, we established a Kenyan Travel Agency, the so-called Jambo Rafiki Travel Services.

Itineraries

Csomagajánlataink összeállítása során nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy mindenki számára tartalmas, felejthetetlen időtöltést biztosítsunk. Az óceánparti szállodában eltöltött minőségi pihenés mellett aktív programokkal, szafarival várjuk Önöket!

 

Kenia in pictures

Kenia is a real paradise for photographers. You do not have to be a pro to make breath-taking pictures of nature and animals.

Safari

The Safari – which means travel in Swahili – usually means a ramble with an open-roofed bus or jeep on the immerse savannahs among wild animals. 

News

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
1 day ago
Kenyai magyarok

A Jambo Rafiki Sailing & Travel Ltd. a Kenyai Magyarok utazási irodája. Óceánparti szállodák, safari programok, magyar, angol, és német nyelvű idegenvezetés Kenyában, és Tanzániába

E-mail : travel@jamborafikitravel.com
WhatsApp , Viber, Telegram , Signal : +254717555166
Telefon : +36212525065
Engedély számya: PVT-LRU2DD9

www.jamborafikitravel.com
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Imadtuk ezt a szallodat 😍❤️

Ó, de gyönyörű

Gyönyörű 😊

Meseszép!!!

5 days ago
Kenyai magyarok

Sokan kérdezik mi a helyzet Kenyában a vírus kapcsán ?
Az országban közel másfél évig kijárási és hat hónapig alkohol vásárlási tilalom volt. A fertőzöttebb megyéket szinte azonnal hermetikusan lezárták, távolsági buszjáratokat és a légiközlekedés hosszú időn át betiltották. A maszkot ma is viselik az emberek a zárt helyen, de még az utcán is.
Mutatunk pár teljesen friss statisztikát a tisztán látás és ez eredményesség eldöntése kedvéért . Hogy az eddigi esetszámok kevesek, vagy nem, mindenki maga döntse el, segítségként mutatjuk a magyar adatokat is. ( Kenya lakossága 53.77 millió a 2020-as adatok szerint. )
Talán a számok igazolják hogy miért is vannak tele január februárban a szállodák 90% -a.
Kenya a belépéshez az alábbiakat kéri :
- 96 óránál nem régebbi PCR teszt
- egészségügyi regisztráció
- E-vízum

www.jamborafikitravel.com
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Köszönjük a friss információkat. ☺️

Köszönjük szépen a tájékoztatást !!

Beutazni turistaként lehet Kenyába?

90 % 😃 😃 😀

2 weeks ago
Kenyai magyarok

Best of Jambo Rafiki ..

A Jambo Rafiki Sailing & Travel Ltd. a Kenyai Magyarok utazási irodája. Óceánparti szállodák, safari programok, magyar, angol, és német nyelvű idegenvezetés Kenyában, és Tanzániába

E-mail : travel@jamborafikitravel.com
WhatsApp , Viber, Telegram , Signal : +254717555166
Telefon : +36212525065
Engedély számya: PVT-LRU2DD9

www.jamborafikitravel.com
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Köszönöm szépen a csodálatos képeket..

2 weeks ago
Kenyai magyarok

Kenyai kalauz : a zsiráf

A zsiráf Afrikában élő párosujjú patás emlősállat, a legmagasabb és leghosszabb nyakú szárazföldi élőlény. A szavannák lakója az ókortól kezdve kedvelt attrakció volt; Rómában először Julius Caesar mutatott be zsiráfokat az amfiteátrumi játékokon.
A zsiráf, születésekor kb. 2 méter, a hímek pedig 5 és fél méterre is megnőhetnek, melyhez még hozzáadódik a 2 méter hosszú nyakuk is. A zsiráfborjú, születésekor 2 méter magasból fejjel a földre zuhan. Az újszülött zsiráfok körülbelül 1 óra elteltével kezdenek el járkálni.
Ezek az állatok igen éberen és kisebb megszakításokkal alszanak: a zsiráfok alvás közben is élénken fülelnek és egyik szemükkel a környéket kémlelik. Az emlősállatok közül a legkevesebbet a zsiráfok alszanak, alvásigényük 2 óra de ezt a rövid időt sem egyhuzamban aludják át, hanem csak 5-10 percre szunyókálnak el. Életük 8%-át sem töltik alvással. Éjszaka többnyire állva, de olykor fekve, fejét mindig az egyik hátsó lábán nyugtatva alszik, amikor nyaka szép ívet alkot.
Minden zsiráf minden példánya foltos, de a szőrzet színezete, a foltok méretei és kontúrjai alfajonként, a mintázat pedig egyedenként változik. Az alapszín lehet homokszínű, világosbarna vagy sárgás, míg a foltok a sárgától a gesztenyevörösig, illetve a szabálytalantól a szögletesig változhatnak. Ahogy két embernek sincs azonos ujjlenyomata, úgy két zsiráfnak a foltjai sem ugyanolyan mintájúak.
Nagyon sajátosan áll akkor, mikor valamit föl akar venni a földről, vagy inni akar. Előfordul hogy a zsiráf e célból letérdel, rendesen azonban úgy hajtja le felső testét, hogy két első lábát annyira szétterpeszti, hogy hosszú nyakával kényelmesen leér a földre.
Egyetlen zsiráffaj létezik, kilenc alfajjal, amit a minták szerint lehet megkülönböztetni. A nevének (Giraffa Camelopardalis) jelentése, „valaki, aki gyorsan jár, egy leopárd mintájú teve”. Akárcsak az egypúpú tevének, a zsiráfnak is van egy púp a hátán, és hosszú utat tud megtenni víz nélkül, az akácia levelekből álló lédús étrendjének köszönhetően. De ez a hasonlóság itt véget is ér.
A zsiráfok nagyszívű élőlények; a szó szoros értelmében. 12 kilós szívre és a magas vérnyomásra van szükségük ahhoz, hogy el ne ájuljanak, amikor visszaemelik a fejüket a talajszintről.
A zsiráf nyelvének a színe kékes-fekete, hogy a nap ne tudja megégetni, és 45 cm hosszú is lehet. Nagyon kemény és úgy tűnik, hogy áthatolhatatlan a megevett lombokban található tövisek számára.
Sokáig azt hitték a zsiráfról, hogy nem ad ki hangokat. Javarészt valóban csendes, de a legfrissebb megfigyelések szerint béget, röfög, horkant, és infrahanggal is kommunikál.
A zsiráf a nap legnagyobb részét evéssel tölti, 34 kg élelemre van szüksége naponta ahhoz, hogy fenntartsa hatalmas testét. Sűrű nyálat termel, ami megkönnyíti a tövisek lenyelését. A felnőtt zsiráf túl nagy a ragadozók számára, de a kicsinye áldozata lehet oroszlánoknak, leopárdoknak, hiénáknak. A zsiráfborjúknak a fele nem éri el a felnőttkort.
A faj átlagéletkora a vadonban 10–15, fogságban 20–25 év. A vemhességi időszak 15 hónap, és nincs ikerszülés. A tehén egy alkalommal egy bébizsiráfnak ad életet.

Köszönjük a videót …

www.jamborafikitravel.com
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Méltóságos gyönyörű hosszú szempillával!

Gyönyörű éĺőlény. Méltóságos,megfontolt.

A kedvencem😊

a kedvencem ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Továbbá a zsiràf nyàla antibakteriàlis. A giraffe centerben meg is lehet puszilni😉. Gondolom vadon is, csak ott nehezebb😀.

Nem kötekedésből, de az összes ilyen forrás nélküli leírás tipikusan nagyon pontatlan. Sima guglizás kiadja (ami összesít valamilyen top hivatkozott research vagy wikioldalt), hogy a napi alvásigényük 4-5 óra, és rendesen éjszaka lealusszák többnyire. És mint az összes zsákmányállat az elefánttól a gazellán át a lovakig, vannak rövid bóbiskoló (napping) periódusaik, amiket állva csinálnak. De a mélyalváshoz ugyanúgy tisztességesen lefekszik, olyankor az izmoknak mindenhol el kell ernyedniük, ez minden emlősnél így van.

View more comments

3 weeks ago
Kenyai magyarok

Ma reggel is elsőbbséget adtunk a bölcsődei járatnak.

www.jamborafikitravel.com
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Hat, olyan latvany volt!!! Evi 😍😍😍

Tüneményes❤️❤️

Cukik

Ez szuper lehet😍😍😍😍

Volt benne részünk, csodás érzés

❤️❤️

View more comments

További bejegyzések

testimonial

{

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam ut magna sit amet nisl tristique porta. Aliquam erat volutpat.

- Nagyon elégedett János

Címünk

Diani Beach Road, Diani Beach
Kenya 80401-5572
Kenya

Hívjon minket!

+254 717 555 166
(Viber, WhatsApp is egyben)

+36 21 252 5065

Küldjön üzenetet

info@jamborafikitravel.com
Kapcsolatfelvétel