JAMBO RAFIKI! – WELCOME HERE, MY FRIEND!

Kenya is maybe one of the most exciting places in world. Travellers return home with unforgettable memories and wish to come back again soon. We are some Hungarian people, living in this wonderful place, who have decided to help those of you who would like to get to know this unique and exotic world. For this, we established a Kenyan Travel Agency, the so-called Jambo Rafiki Travel Services.

Itineraries

Csomagajánlataink összeállítása során nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy mindenki számára tartalmas, felejthetetlen időtöltést biztosítsunk. Az óceánparti szállodában eltöltött minőségi pihenés mellett aktív programokkal, szafarival várjuk Önöket!

 

Kenia in pictures

Kenia is a real paradise for photographers. You do not have to be a pro to make breath-taking pictures of nature and animals.

Safari

The Safari – which means travel in Swahili – usually means a ramble with an open-roofed bus or jeep on the immerse savannahs among wild animals. 

News

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 days ago
Kenyai magyarok

Passable vége az esősévszaknak. 32 fok felhőtlen égbolt …

A Jambo Rafiki Sailing & Travel Ltd. a Kenyai Magyarok utazási irodája. Óceánparti szállodák, safari programok, magyar, angol, és német nyelvű idegenvezetés Kenyában, és Tanzániában.

Jambo Rafiki Sailing & Travel Ltd. is the travel agency of Hungarian people living in Kenya offering ocean costal hotels, beautiful African safaris, perfect Hungarian, English, guiding to Kenya and Tanzania.

www.jamborafikitravel.com
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Addig nem halhatok meg, amíg Kenyába el nem jutok. Elza sírját látnom kell.Bakancs listás.Ez pedig csodálatos!

Felejthetetlen nyaralásunk volt itt !

Tanzániában voltam csodálatos volt, nagyon szeretnék még Kenyába is eljutni.

Ukunda

View more comments

1 week ago
Kenyai magyarok

NAIROBI,

Az autósok május óta használják s mára már meg is kedvelték a várva várt gyorsforgalmi fizetős utat, amely átvág a városon az elit Westlands-től a Jomo Kenyatta nemzetközi repülőtérig.
Állítólag a múlt hónapban már 11000 jármű vette igénybe a világszínvonalon megépült autópályát, ami kicsivel több mint 27 km hosszú és 650 millió dollárt a került.

www.jamborafikitravel.com
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Egy pàr ève benne volt a hírekben, hogy magyar segítsèggel villamos fog èpülni Nairobiban. Aztàn ez valahogy elfelejtôdött (pedig anno mèg a magyar konzulàtust is megkèrdeztem, hogy ez tènyleg igaz e, ès ôk megerôsítettèk, hogy igen!) Azèrt ez a gyorsforgalmi is sokat fog segíteni azon a borzalmas kàoszon, ami abban a vàrosban van napi szinten van.

Ideje volt.... És nincs rajta 300 méterenként fekvő rendőr??? 🙂 🙂 🙂

Talán egyszer Pesten is lesz!

Filemon Ferencné

1 week ago
Kenyai magyarok

Az éjszaka előtt s után…válogatás kedvenceinkből.

A Jambo Rafiki Sailing & Travel Ltd. a Kenyai Magyarok utazási irodája. Óceánparti szállodák, safari programok, magyar, angol, és német nyelvű idegenvezetés Kenyában, és Tanzániába

E-mail : travel@jamborafikitravel.com
WhatsApp , Viber, Telegram , Signal : +254717555166
Telefon : +36212525065
Engedély számya: PVT-LRU2DD9

www.jamborafikitravel.com
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Sanyikám, gratulálok, nagyon hangulatos képek! Te fotóztad?Mikor voltál ott? Irigyellek!

Gyönyörű fotók, mint mindig! ♥️

Zseniális képek, többet mondanak 1000 szónál.

Bámulatos fotók ☺️👍

Fantasztikus.

View more comments

2 weeks ago
Kenyai magyarok

Kenyai útikalauz : a Samburuk

Samburuk a maszájok közeli rokonai. Hasonló nyelvet beszélnek, általában 10 családból álló falvakat alkotnak, és fél-nomád, pásztor életmódot folytatnak.
Hasonlóan más afrikai, így kenyai népcsoportokhoz, a földrajzilag pontosan meghatározható származást a szamburuknál sem ismerhetjük. Ők alkotják Kenya egyik népcsoportját a körülbelül negyvenötből. A mai napig is vitatott, hogy a szamburuk a nilo-hamita népek közé tartoznak-e, akik a későbbi keresztházasságok következtében kusita vonásokat szereztek, vagy eredendően kusita származásúak, akik a vándorlások során felvettek egy nílusi nyelvet. Sokan hívják őket északi maszájoknal , amely elnevezésüket a szokásaiknak, viseletüknek és anyanyelvüknek köszönhetik. A szamburu nyelv, a lokop, a nyelvek „maa” családjába tartozik. Nílusi mivolta miatt szerkezetében és szókincsének háromnegyedében megegyezik a nyelvcsaládjába tartozó maszai nyelvvel. Kiejtésükben észlelhetünk némi különbséget, a szamburu nyelv gyorsabb, és a magánhangzókat kevésbé ejtik. Éppen ezért egy szamburu könnyebben megérti maszai társát, mint fordítva. Földrajzilag a két népcsoport jelenleg távol él egymástól; a szamburuk Kenya középső, illetve északi területein alkotnak településeket, a maszaik jelenlegi élőhelye Dél-Kenya, Észak-Tanzánia. Egyes feltételezések szerint mindkét népcsoport a mai Szudán területéről vándorolt dél felé, de elágaztak egymástól. A maszai ember a Nagy Hasadékvölgy lakója, amely völgy egész Kelet-Afrikát kettészeli, tehát egykoron a maszai ember is a szamburuk mai élőhelyén lakott, onnan vonult délebbre.
A szamburuk mai szomszédai a kusita származású rendillék, a boránák, a gabbrák, a szomálik, továbbá a nilo-hamita származású turkanák. A szamburuk generációk óta keverednek a főleg muzulmán vallású rendillékkel, akiktől megannyi kulturális és vallási szokást is átvettek. Továbbá a turkanákkal szorosan egymás mellett, a Turkana-tó szigetén élő, egyedi szokásokkal bíró, bantu származású el molo etnikum is felvette a szamburu nyelvet némi kiejtési különbséggel, miután az a nagyobb földrajzi távolság ellenére elfedte az el molók eredeti anyanyelvét, a rielét.
A szamburuk populációja mintegy 120 ezer lelket számlál. Kenya-szerte elterjedt elnevezésük a „fehér kecskék népe”, de magukat is gyakran hívják „fehér kecskéknek”. Hagyományosan állattartó nomád nép, akik manapság a félnomád, illetve a letelepedett életformát is követhetik.

www.jamborafikitravel.com
www.kenyanyaralas.hu
www.kenyaszafari.hu

Forrás : Inernet
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Love Samburu

I

További bejegyzések

Címünk

Diani Beach Road, Diani Beach
Kenya 80401-5572
Kenya

Hívjon minket!

+254 717 555 166
(Viber, WhatsApp is egyben)

+36 21 252 5065

Küldjön üzenetet

info@jamborafikitravel.com
Kapcsolatfelvétel