JAMBO RAFIKI! – WELCOME HERE, MY FRIEND!

Kenya is maybe one of the most exciting places in world. Travellers return home with unforgettable memories and wish to come back again soon. We are some Hungarian people, living in this wonderful place, who have decided to help those of you who would like to get to know this unique and exotic world. For this, we established a Kenyan Travel Agency, the so-called Jambo Rafiki Travel Services.

Itineraries

Csomagajánlataink összeállítása során nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy mindenki számára tartalmas, felejthetetlen időtöltést biztosítsunk. Az óceánparti szállodában eltöltött minőségi pihenés mellett aktív programokkal, szafarival várjuk Önöket!

 

Kenia in pictures

Kenia is a real paradise for photographers. You do not have to be a pro to make breath-taking pictures of nature and animals.

Safari

The Safari – which means travel in Swahili – usually means a ramble with an open-roofed bus or jeep on the immerse savannahs among wild animals. 

News

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
4 days ago
Kenyai magyarok

Válogatás kedvenc képeink között.

Kenyai útikalauz : Kenya bevezető

Kenya Kelet-Afrika gyöngyszeme, nevét hallva mindenkinek eszébe jut Karen Blixen története, az Öt nagyvad, a karcsú maszájok, a szafarik egzotikus hangulata és Mombasa, az Indiai-óceán nagyszerű üdülőhelyei. Kenya egy fantasztikus ország ahol megtalálhatjuk a homokos korallzátony által védett tengerpartot, érintetlen természetet, Kelet-Afrika jellegzetes vadállatait eredeti környezetükben, nyüzsgő forgalmas kikötővárost, üdülőövezetet és kicsiny falvakat; több ezer méter magas hegyeket, végtelen síkságokat, ligetes domboldalakat, hatalmas és aprócska tavakat, az iszlám, a hindu és a keresztény kultúra izgalmas keverékét..
Kenyában találhatók a világ leghíresebb vadrezervátumai, több, mint 30 nemzeti parkban őrzik a a természet eredeti szépségét és a vadon élő állatok nyugalmát. A nemzeti parkok többsége turisták számára is látogatható, a Safarin résztvevők minden bizonnyal életük egyik legnagyobb élményére készülhetnek. A lélegzetelállítóan szép tájakon a vadon élő állatok szinte karnyújtásnyi távolságból megfigyelhetők.

A Jambo Rafiki Sailing & Travel Ltd. a Kenyai Magyarok utazási irodája. Óceánparti szállodák, safari programok, magyar, angol, és német nyelvű idegenvezetés Kenyában, és Tanzániába

E-mail : travel@jamborafikitravel.com
WhatsApp , Viber, Telegram , Signal : +254717555166
Telefon : +36212525065
Engedély számya: PVT-LRU2DD9

www.jamborafikitravel.com
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Meseszép!!!!🙏🥰🥰🥰

Nagyon jo fotók!

2 weeks ago
Kenyai magyarok

Figyeld meg, ha boldog vagy, hogy repül az idő. "Jé, már este van!" Ha pedig nagyon boldog vagy, akkor az idő nemcsak "repül", de meg is szűnik. Nincs. Egy olyan dimenzióban vagy, ahol nincsenek órák. Nincs holnap. Tegnap sincs. "Most" sincs - mert ha már tudod, hogy "most" van, nyomban félni kezdesz, hogy elmúlik az egész.
Müller Péter

www.jamborafikitravel.com
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Gyönyörű fotók mester! 🙂

2 weeks ago
Kenyai magyarok

Mert adunk a véleményetekre, várjuk a tied is !

“Az őszinte dicséret visszafogott és gondolatgazdag, de sokszor kritikus is.”

Köszönjük Éva,

www.jamborafikitravel.com
... See MoreSee Less

Mert adunk a véleményetekre, várjuk a tied is !“Az őszinte dicséret visszafogott és gondolatgazdag, de sokszor kritikus is.”Köszönjük Éva,www.jamborafikitravel.com

Comment on Facebook

Sok szép helyen jártam a világban, de Kenyában éreztem nagyon intenzíven, hogy végre haza érkeztem. Ezt az érzést a mai napig nem tudom és nem is akarom elfelejteni, újra és újra szeretném átélni, megélni ezt a csodálatos érzést, élményt. 💖

Életem legboldogabb napjait töltöttem Kenyàban,amig tehetem vissza megyek!❤️

És idén nyáron megint átéljük veletek a csodát! Már számoljuk a heteket!🥰

2 weeks ago
Kenyai magyarok

Kenyai útikalauz : Nakuru

Nakuru Kenya negyedik legnagyobb városa, Nakuru megye fővárosa, az ország középső nyugati részében. Hasadékvölgy tartomány székhelyé is, mezőgazdasági, ipari, turista és oktatási központ. Mintegy 337 000 lakosa van.

Délre a várostól található a turisták közt népszerű, természeti szépségekben bővelkedő, flamingókolóniáiról híres Nakuru-tó. A tó maga egy sekély víztározó, sós vízzel, néha egyszerűen mocsárvá alakul. A Nakuru-tó területe viszonylag kicsi (188 négyzetkilóméter). Ezen a területen hihetetlen számú különböző afrikai növény- és állatvilág képviselője koncentrálódik.
Flamingók tízezrei borítják rózsaszínbe a tó szélét, ráadásként ez Kenya rinocéroszainak kedvenc lakhelye, s ha szerencséd van, leopárdot is láthatsz a sárga akácfák árnyékában.
A Nakuru-tó vize szódában és sóban gazdag, sötétzöld színű, kellemetlen és ragadós. Az élelmiszer-gazdag szezonban több mint másfélmillió kis flamingó áll itt - ezek a világ legelterjedtebb madárállományai. A helyi flamingók fényes rózsaszínűek, a tollazathoz hasonló szokatlan szín különleges rágcsálót tartalmaz a rákfélék héjában.
A flamingók mellett mintegy 400 különböző madárfaj él a tartalékban, köztük a pelikán, a kormorán, az ibis, a gém, a sas és a marabou . A legaktívabb kis flamingók az éjszaka és a nap folyamán inkább a pihenésre, az egyik lábon állnak. Az ételeket a tartály felső rétegében bányászják, a csőről csak egy részét vízbe merítik. A tudósok azt sugallják, hogy a Nakuru-ban élő flamingók körülbelül 250 000 kg algát fogyasztanak évente hektáronként.
De nemcsak a madarak híresek a Nakuru Nemzeti Parktól. Az állatvilág is nagyon gazdag és változatos - fehér és fekete rhinos, zsiráfok, antilopok, zebrák, bivalyok, víziló, gazellák . Egy csomó vadállat vonzza a ragadozót - oroszlánokat, leopárdokat, gepárdokat, hénaokat. A tó egyik partján települtek páviánok telepei, akik flamingókkal ragadtak. A Nakuru Park erdőjében hatalmas pythonok érzik jól magukat, amit gyakran az út mentén másznak, vagy faágakról lógnak.
Itt egy felejthetetlen élményben lehet részünk - végül is, a világ egyetlen állatkertje sem illeszkedik a helyhez, ahol minden állat és madár él a szokásos élőhelyükön.

www.jamborafikitravel.com
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Csodás. Gyanítom, hogy ott boldogabb magyar lennék, mint itt. Nagyon megnyugtató az egész.

Ez több mint gyönyörű! 😊

Gyönyörű!

Én itt szivesen élnék!!!!

Gyönyörű hely, szép, felejthetetlen emlékek!

Csodás lehet.

Jaj, de szép, viszem

ich war da!!

Gyönyörű, vissza kell mennem 💖

Gyönyörű !!!

View more comments

3 weeks ago
Kenyai magyarok

Diani Beach, kora reggel

A Jambo Rafiki Sailing & Travel Ltd. a Kenyai Magyarok utazási irodája. Óceánparti szállodák, safari programok, magyar, angol, és német nyelvű idegenvezetés Kenyában, és Tanzániába

E-mail : travel@jamborafikitravel.com
WhatsApp , Viber, Telegram , Signal : +254717555166
Telefon : +36212525065
Engedély számya: PVT-LRU2DD9

www.jamborafikitravel.com
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Ez valami csodálatos! Felkerült a Bakancs lista 1 helyére! Gyűjtöm a kis pénzecskémet, hogy 2024-ben eljuthassak hozzátok. Hacsak nem akar valaki megszponzorálni, mert akkor '23😀

További bejegyzések

Címünk

Diani Beach Road, Diani Beach
Kenya 80401-5572
Kenya

Hívjon minket!

+254 717 555 166
(Viber, WhatsApp is egyben)

+36 21 252 5065

Küldjön üzenetet

info@jamborafikitravel.com
Kapcsolatfelvétel